Școala online: unele școli se pregătesc să-și țină cursurile virtual/ Ce sisteme de lucru folosesc elevii și profesorii VIDEO
Școlile sunt închise până pe 22 martie cel puțin, dar asta nu înseamnă că elevii sunt în vacanță. Școlile se pregătesc să susțină cursuri la distanță, în mediul virtual, în care elevii și profesorii să se întâlnească online. Potrivit datelor de la Ministerul Educației, 400 școli de stat și private au accesat platforma Google Classrom.
De luni, Școala Germană Fridolin din București va susține cursurile în mediul virtual prin intermediul aplicației Zoom și GoogleClassroom, au anunțat pe Facebook reprezentanții școlii.
”Scopul nostru este acela, de a ne asigura că pe parcursul acestei perioade, Școala Germana Fridolin continuă să furnizeze metode eficiente de învățare elevilor săi. Echipa Școlii Germane Fridolin a elaborat un plan de predare virtuală, menit să asigure continuitatea activității de învățare pe întreaga durată a suspendării cursurilor. Decizia a plecat de la situația actuală privind epidemia de COVID-19, gradul de răspândire a acesteia, măsurile impuse de autorități, precum și incertitudinile cu privire la durata pentru care aceste măsuri se vor impune”, anunță echipa managerială a școlii pe pagina de Facebook.
„Suntem conștienți că o activitate de învățăre de la distanță nu are același efect pedagogic, nu poate înlocui relaționarea elevilor cu profesorii și nici interacțiunile sociale ale elevilor, însă scopul acestui plan virtual de învățare/predare este acela de a ne asigura că Școala Fridolin continuă să furnizeze metode eficiente de educație elevilor săi”, mai arată reprezentanții școlii.
Părinții au primit instrucțiuni clare din partea Școlii Germană Fridolin pentru a fi pregătiți pentru prima zi de școală virtuală, luni, 16 martie.
Și pentru elevii de la Transylvania College din Cluj-Napoca cursurile continuă, chiar dacă elevii nu mai merg la școală. Astfel, elevii stau acasă, iar profesorii le predau lecțiile din fața calculatoarelor, în clasele goale. Ruxandra Mercea, director Transylvania College, a scris pe pagina de Facebook a școlii că profesorii s-au mobilizat rapid și elevii au putut beneficia de cursuri online.
”Ca școală, folosim aplicația gratuită Class Dojo pentru a trimite activitățile acasă elevilor din primar. Elevii (primar, gimnaziu si liceu) și profesorii folosesc Google Meet, Google Classroom și resurse disponibile online. Toți copiii citesc mai mult și lucrează individual în această perioadă, urmând a trimite munca lor profesorilor pentru a primi feedback. Profesorii lucrează de acasă sau de la școală, este decizia lor, atât timp cât se asigura că sunt disponibili online conform orarului normal”, arată Ruxandra Mercea.
Reprezentanții școlii Kids Palace din București au anunțat și ei că școala lor s-a mutat online. Cu toate că învață virtual, elevii își urmăresc orarul de la școală.
”Pentru disciplinele „Limba română”, „Matematică”, „Limba engleză”, „Limba franceză” și „TIC”, cursurile se vor ține folosind aplicația Skype, atât pentru nivelul primar, cât și pentru cel gimnazial. Totodată partea de teme și lucru individual se va putea realiza folosind aplicația Whatsapp, prin trimiterea de mesaje și poze de la elevi către profesori”, anunță reprezentanții școlii pe pagina oficială de Facebook a școlii.
Pentru discipline precum „Istorie”, „Educație socială”, „Geografie”, „Muzică”, „Biologie”, „Desen”, „Religie” elevii vor avea mai multe variante de lucru, precum realizarea unor proiecte sau portofolii, studiu individual, completarea de scheme ale lecțiilor, fișe de lucru, fișe recapitulative, mai arată reprezentanții școlii.
Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat sâmbătă seară, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că va fi decretată stare de urgență, că există posibilitatea ca școlile să rămână închise și după 22 martie. Monica Anisie a spus că elevii vor învăța online, de pe platforme puse la dispoziție de diverse companii.