Sari direct la conținut

VIDEO Burduja și-a lansat imnul de campanie, „Visuri în bagaj”: „Îți dau și geaca, chitara și motorul / Îți dau orice vrei, doar nu-mi lua viitorul!”

HotNews.ro
Sebastian Burduja, Foto: Inquam Photos / Saul Pop
Sebastian Burduja, Foto: Inquam Photos / Saul Pop

Candidatul PNL la Primăria Bucureștilor, Sebastian Burduja, a postat pe conturile sale de Facebook și YouTube un cântec cu caracter electoral, intitulat „Visuri în bagaj – Revoluția turcoaz”. Melodia are versuri legate de problemele orașului, precum „Văd ruine când scot capul pe geam/ Şi Bucureştiul cum se spală în lighean!”

„A apărut în dimineața asta și spune tot: Visuri în bagaj – Revoluția Turcoaz”, a scris Burduja în postarea prin care a distribuit piesa.

Ulterior, într-o emisiune la Antena 3, liberalul a relatat cum a apărut această melodie. „A fost ideea unor voluntari din campania mea și cu versurile și cu linia melodică. Mi-a plăcut mult. Sincer mă trezesc cântând-o”, a spus Sebastian Burduja.

Întregul clip este filmat cu turcoazul culoare predominantă, aceeași culoare fiind adoptată de echipa sa de campanie. Versurile încep cu o descriere sumbră a Bucureștilor:

„Străzile sunt pline de capace, gropi adânci / Ai mașină nouă și-n loc să te bucuri, plângi!/ Și ferească Domnul să nu ajungi la spital / Vii cu o entorsă și pleci cu serviciul funerar!

Poți să-mi iei haina, banii de chirie, Poți să-mi iei planurile că am încă o mie! / Îți dau și geaca, chitara și motorul, Îți dau orice vrei, doar nu-mi lua viitorul!”

După scurtul refren „Hei! Hei! Hei!/ N-ai ce să ne mai iei!”, este reluată descrierea deprimantă: „Văd ruine când scot capul pe geam Și Bucureștiul cum se spală în lighean!/ Și toată iarna țurțuri în dormitor/ Ne pierdem viețile la un semafor”.

Ulterior, tonalitatea elegiacă este abandonată pentru un mesaj mobilizator, cu un îndemn la vot: „Avem atâtea visuri mari ce ajung pan’ la nori Hai împreună să-mbrăcăm orașul în culori/ Îți spun că un vot schimbă tot, dar ține de obraz,/ Să vii cu noi să facem revoluția turcoaz!”

Piesa se încheie cu distihul „Dacă acum simți că speranțele au apus/ Când te afli la pământ poți merge doar în sus!”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro