Sari direct la conținut

Primarul Constanţei, sancţionat a doua oară de AEP pentru că în unele secţii de votare au fost puse doar trei urne de vot, și nu cinci

HotNews.ro
Vergil Chițac, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Vergil Chițac, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a fost sancţionat duminică pentru a doua oară de către Autoritatea Electorală Permanentă, cu 2.500 de lei, pentru nerespectarea hotărârilor AEP, a anunţat Biroul Electoral Judeţean.

Chiţac a fost sancţionat pentru că în unele secţii de votare din municipiul reşedinţă nu au fost asigurate câte cinci urne distincte pentru fiecare buletin de vot, ci câte trei, prevăzute în interior cu un perete despărţitor.

„Astăzi, 09.06.2024, urmare a verificărilor reprezentanţilor AEP la SV 4 din municipiul Constanţa, domnul primar Vergil Chiţac a fost sancţionat de către reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente cu 2.500 lei pentru nerespectarea hotărârilor AEP”, a transmis purtătorul de cuvânt al BEJ, Vlad Jipa, conform Agerpres.

Pentru aceeaşi neregulă, primarul Constanţei a fost sancţionat sâmbătă cu 2.200 de lei de către reprezentanţii AEP.

Conform reprezentantului BEJ, cea de a doua sancţiune are valoare mai mare pentru că „creşte gradual, având în vedere că nu s-a revenit la o situaţie de normalitate”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro