Sari direct la conținut

Rezultate alegeri locale 2024. Elena Lasconi, critici dure la USR: Rezultat dezastruos. Drulă a greșit enorm. Mai sunt niște băieți care trebuie să facă un pas în spate

HotNews.ro
Elena Lasconi și USR, Foto: Inquam Photos / George Călin
Elena Lasconi și USR, Foto: Inquam Photos / George Călin

Elena Lasconi, realeasă primar la Câmpulung Muscel cu aproape 70% din voturi, a lansat luni un atac dur la adresa partidului său, USR, spunând că Alianța Dreapta Unită a obținut un scor dezastruos și că liderul partidului Cătălin Drulă a greșit enorm. Lasconi acuză conducerea USR că a greșit și față de ea: „au crezut că sunt doar un primar de la țară”.

Într-o intervenție la Digi24, Elena Lasconi a lansat un val de critici dure la USR și la Cătălin Drulă, în contextul în care acesta și-a anunțat demisia luni, într-o conferință de presă.

„Rezultatul ADU este dezastruos. Nu m-am așteptat să fie atât de rău. Mi se pare cancan și nu o să mă apuc să vorbesc despre Drulă sau cine mai e acum la conducere, însă sunt greșeli, dar care ar trebui vorbite în interiorul partidului.

Ideea e că unora care ajung la conducere, le ia Dumnezeu mințile, dar nu am să zic dacă i-a luat sau nu lui Drulă, asta este cancan. Cătălin Drulă a greșit enorm. Mai sunt niște băieți care trebuie să facă un pas în spate”, a spus Lasconi luni, la Digi24.

Întrebată și de o posibilă șefie la USR, Lasconi nu exclude această variantă.

„Nu știu încă, astăzi vreau să trag o linie, sunt terminată de oboseală. Știu ce am de făcut, dar vreau să mă consult și cu colegii mei aleși și să iau o decizie”, a argumentat ea.

Elena Lasconi, retrasă de pe lista USR pentru europarlamentare, în contextul scandalului public cu fiica sa

Cătălin Drulă, pe atunci președinte USR, i-a cerut Elenei Lasconi în noiembrie 2023 să se retragă din campania pentru alegerile europarlamentare, unde era în fruntea listei. Motivul a fost scandalul provocat de declaraţiile acesteia privind votul la referendumul pentru familie.

Elena Lasconi, desemnată atunci cap de listă USR pentru alegerile europarlamentare de anul acesta, a dezvăluit într-un interviu la Prima TV că a votat „DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018. „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a spus Lasconi.

Ulterior fiica Elenei Lasconi, Oana, a reacţionat dur într-un mesaj pe Instagram la afirmațiile mamei sale, tânăra declarându-se dezgustată şi anunţând că „această discriminare jegoasă” nu are loc la ea în familie şi din acest motiv nu o mai susţine pe mama sa din niciun punct de vedere. Lasconi a mai fost criticată pentru aceste declarații atât de foşti colegi din USR, aflaţi acum la REPER, dar şi de colega sa de partid Clotilde Armand.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro