Sari direct la conținut

Biroul Electoral Municipal spune că s-a încheiat numărarea voturilor la Sectoarele 1 și 2. Clotilde Armand și Radu Mihaiu continuă să acuze fraude: „Metoda suveica”

Biroul Electoral Municipal spune că s-a încheiat numărarea voturilor la Sectoarele 1 și 2. Clotilde Armand și Radu Mihaiu continuă să acuze fraude: „Metoda suveica”
Colaj candidații de la Primăriile Sectoarelor 1 și 2 Foto: Inquam Photos

Numărarea voturilor la Sectoarele 1 și 2 s-a încheiat, iar rezultatele vor fi anunțate săptămâna viitoare, au transmis reprezentanții Biroului Electoral Municipal, la solicitarea HotNews.ro. Primarul în funcție din Sectorul 2, Radu Mihaiu, care a cerut renumărarea voturilor, continuă să acuze fraude și vorbește despre „Metoda suveica”. În același, timp, contracandidatul lui Mihaiu de la PSD-PNL, Rareș Hopincă, și-a adjudecat victoria la o diferență de puțin peste 300 de voturi. Și la Sectorul 1 candidatul PSD-PNL, George Tuță, și-a anunțat victoria, în timp ce actualul edil, Clotilde Armand, acuză fraudarea votului.

Biroul Electoral Municipal spune că numărarea voturilor s-a încheiat și la Sectorul 1

La solicitarea HotNews.ro, reprezentanții Biroului Electoral Municipal au transmis că numărarea voturilor s-a încheiat la sectoarele 1 și 2.

„Din cauza numărului mare de procese verbale care trebuie verificate, rezultatele finale vor fi săptămâna viitoare”, au precizat reprezentanții Biroului Electoral Municipal.

Clotilde Armand și Radu Mihaiu continuă să acuze fraude la vot

Primarii în funcție Clotilde Armand și Radu Mihaiu continuă să acuze fraude la vot, în timp ce contracandidații lor de la PSD-PNL, George Tuță și Rareș Hopincă, își proclamă victorie, la câteva sute de voturi diferență.

„110 de procese verbale au fost falsificate și urcate în platforma AEP”

„Oameni buni, 110 de procese verbale au fost falsificate și urcate în platforma AEP! Am solicitat STS să pună la dispoziție toate înregistrările care demonstrează acest jaf. Așa vor Ciolacu și Ciucă să câștige, așa vor să pună mâna pe bani și să fure în liniște. Printr-o fraudă electorală demonstrată de mine matematic, factual. Este foarte clar că în Sectorul 1 rezultatul a fost viciat și nu are nicio legimitate”, a scris Clotilde Armand, vineri, pe Facebook.

Joi, Clotilde Armand a cerut renumărarea voturilor, susținând că are dovezi că scrutinul din 9 iunie a fost fraudat și că va depune dovezile la Parchetul General. Ea i-a acuzat pe liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, că „ sunt părtaşi la cea mai mare fraudă electorală după 1946”.

Candidatul PSD-PNL George Tuță la Primăria Sectorului 1 i-a cerut joi actualului edil, Clotilde Armand, să înceapă procesul de preluare a mandatului, el revendicând victoria la alegerile locale din 9 iunie. PNL susține că rezultatul final înregistrat la AEP, după încheierea verificării secţiilor este George Tuţă – 35.910 de voturi şi Clotilde Armand – 35.237 de voturi.

Radu Mihaiu: „În Sectorul 2 au apărut primele dovezi că voturile au fost fraudate prin „metoda suveica”

La rândul său, primarul în funcție Radu Mihaiu susține că în Sectorul 2 „au apărut primele dovezi că voturile au fost fraudate prin „metoda suveica”.

„Ce înseamnă asta? E cea mai veche metodă de cumpărare de voturi.

  • Pasul 1 – se sustrag buletine cu ștampile de control din secții (poza 1, 2)
  • Pasul 2 – faci rost de o ștampilă cu votat (poza 3), tușieră iei de la librărie.
  • Pasul 3 – alegi un punct de întâlnire unde cei dispuși să-și vândă votul primesc buletinele ștampilate
  • Pasul 4 – se prezintă în secția lor unde lasă buletinele aduse de afară și de unde scot buletinele primite de la comisie
  • Pasul 5 – se repetă procesul de câte ori e nevoie și unde e nevoie”, a scris pe Facebook primarul în funcție.

Mihaiu spune că a depus plângere la poliție.

„Acestă metodă se poate dovedi foarte ușor dacă apar voturi cu chei de control din alte secții. Încă din ziua votului am alertat Poliția de persoane suspecte care se strâng în jurul secțiilor. Sper ca instituțiile statului să își facă datoria și să ne asigure că acest fenomen va fi tratat cu maximă seriozitate”, a scris Radu Mihaiu.

Rareş Hopincă: S-a finalizat numărarea voturilor, s-a menținut o diferență de 300 de voturi în favoarea mea, sunt câştigătorul alegerilor pentru Primăria Sectorului

Candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, Rareş Hopincă, a declarat, vineri, că a fost finalizată numărarea voturilor la Biroul Electoral de Sector şi s-a menţinut o diferenţă de peste 300 de voturi în favoarea sa, ceea ce arată că este câştigătorul alegerilor pentru Primăria Sectorului 2.

El susține că discuţia despre nereguli la vot reprezintă „un refuz de a recunoaşte înfrângerea de către USR”. Vineri, în cea de a cincea zi de la alegerile locale și europarlamentare, pe siteul roaep erau încărcate tot rezultate parțiale, neexistând niciun anunț oficial.

La solicitarea HotNews.ro, reprezentanții Biroului Electoral Central (BEC) au transmis că până joi la ora 16.00 doar în nouă din cele 41 de județe ale României se încheiase procesul de centralizare și de validare a voturilor, situație fără precedent în România.

Citește și:

INTERVIURILE HotNews.ro