Peste 60% din populația lumii folosește rețelele de socializare, potrivit unui studiu
Aproape cinci miliarde de oameni (4,88 miliarde) sunt activi pe rețelele sociale, adică 60,6% din populația lumii, potrivit publicării trimestriale a unui raport statistic privind starea internetului, citat de AFP.
Acest nivel, calculat de Kepios, o firmă specializată în utilizarea digitală, a crescut cu 3,7% într-un an.
În același timp, populația globală a crescut cu mai puțin de 1% în acest an.
Numărul utilizatorilor de rețele sociale se apropie, așadar, de cel al utilizatorilor de internet, care reprezintă cel puțin 64,5% din populația mondială (5,19 miliarde), dar creșterea a încetinit brusc de la pandemia Covid-19.
Mai mult de jumătate (53,6%) dintre utilizatorii mondiali sunt bărbați, mai notează raportul, deși recunoaște că există unele inexactități din cauza conturilor automate și a persoanelor care se înregistrează sub identități diferite.
Unele regiuni ale lumii sunt încă mult în urmă: doar o persoană din 11 utilizează rețelele sociale în Africa Centrală și de Est. Iar în India, care este în prezent cea mai populată țară, mai puțin de o treime din populație este înregistrată pe platformele sociale.
Circa două ore jumate petrecute pe zi
Timpul petrecut pe rețelele de socializare a crescut cu două minute pe zi, ajungând la 2 ore și 26 de minute pe zi, cu mari disparități: 3 ore și 49 de minute în Brazilia, mai puțin de o oră în Japonia și 1 oră și 46 de minute în Franța.
În medie, utilizatorii rețelelor sociale utilizează peste 7 platforme. Grupul american Meta apare de 3 ori în topul aplicațiilor preferate, alături de Whatsapp, Instagram și Facebook.
Urmează trei aplicații chinezești (Wechat, TikTok și versiunea sa locală Douyin), urmate de Twitter, Messenger și Telegram.