Sari direct la conținut

Polonia stimulează cetățenii să se vaccineze anti-Covid printr-o loterie: În joc este inclusiv o mașină hibrid / Premii și pentru primării

HotNews.ro
Coronavirus Polonia, Foto: Jaap Arriens/ Profimedia Images
Coronavirus Polonia, Foto: Jaap Arriens/ Profimedia Images

În timp ce România mută campania de vaccinare în muzee, gări, aeroporturi și localități turistice, Polonia va lansa o loterie cu premii de până la 1 milion de zloți (aproape 1,1 milioane de lei) pentru a încuraja oamenii să se vaccineze împotriva COVID-19, a declarat marți ministrul responsabil cu programul de imunizare, relatează Reuters.

Michal Dworczyk a spus că, deși 69% dintre polonezi au declarat că vor să se vaccineze împotriva coronavirusului, cea mai mare provocare a fost să se asigure că o fac.

„Realizăm o altă campanie publicitară … avem sportivi implicați, avem actori implicați, influenceri implicați”, a declarat Dworczyk într-o conferință de presă.

„Alături de aceste forme tradiționale … adăugăm această propunere suplimentară.”

Competiția se va desfășura cu ajutorul companiilor de stat și a operatorului de loterie Totalizator Sportowy.

La fiecare 2.000 de persoane care participă la loterie vor câștiga 500 de zloți, doi participanți câștigând un milion de zloți și o mașină hibrid.

Municipalitățile vor fi, de asemenea, încurajate să intre în competiție unele cu altele pentru a obține cele mai ridicate rate de vaccinare, primele 500 care vor atinge o rată de 75% primind 100.000 de zloți.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro