Grupul Editorial Corint lansează titlul Dinastia Vulturilor de Alessandro Baussmerth, in prezența autorului
Grupul Editorial Corint lansează sâmbătă, 24 noiembrie, ora 17:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta, nr. 38), volumul Dinastia Vulturilor de Alessandro Baussmerth. Cel de-al treilea volum publicat al autorului provoacă cititorii să reflecteze asupra unei dezbateri mereu actuale: despre conducători, putere și modul în care aceasta este folosită.
Evenimentul are loc in prezenta scriitorului Alessandro Baussmerth si a invitaților:
• Prof. Vlad Nistor, Universitatea București
• Dr. Dan Perețianu
• Lector univ. Șerban Tarciziu, Facultatea de Teologie
Moderatorul evenimentului este Flori Mihalache, PR Director Editura Corint
Ce presupune o bună guvernare în trecut, dar, mai ales, în prezent? Care este raportul dintre cei care dețin puterea și ceilalți? Timpul narațiunii ne plimbă prin prezent, trecut și viitor tocmai pentru a demonstra cititorului cât de actuală este tema puterii.
„Al treilea roman cu pretext istoric al lui Alessandro Baussmerth se folosește de circumstanțele ascensiunii și decăderii dinastiei de Hohenstaufen, ca și de multe dintre evenimentele din Europa secolelor al XII-lea și al XIII-lea pentru a ne provoca, de fapt, la o dezbatere veșnică privind puterea, exercitarea și sensul exercitarii acesteia. Narațiunea se plimbă din contemporaneitate în Evul Mediu, având și o proiecție către viitor, tocmai pentru a sublinia perenitatea acestei teme – cui îi folosește exercițiul puterii, care este raportul dintre cei care o dețin și cei care suportă consecințele, ce este aceea o «bună guvernare» în trecut, dar și în prezent. (…)” – Prof. Vlad Nistor
„Când a fost viitorul? Când va fi trecutul? Timpul este contemporan: azi poate fi ieri sau poate fi mâine, depinde cum îl percepem: liniar sau în spirală.” – Alessandro Baussmerth
Alessandro Baussmerth s‑a născut în casa unui povestitor. Copilăria și‑a petrecut‑o într‑o lume plină de culoare, sunet și viață. Copilul era rege. În casa bunicilor, în zilele lungi și ploioase, micuțul Alessandro privește curios cărțile vechi de istorie în limbi necunoscute. Fascinat de poze și tablouri, el se cufundă în lumea tainică a unui trecut misterios. A trăi în trecut devine plăcerea sa ascunsă. În timp, își dă seama că prezentul se naște din trecut. Descoperă repede că trecutul are diverse chipuri care se pot schimba în funcție de narator. Își însoțește tatăl în lungi călătorii, în care cunoaște oameni aparte și locuri secrete. Imaginația tânărului împletește mereu prezentul cu trecutul. Istoria devine un spațiu în care poate evada. De‑a lungul existenței se adaptează realității, practicând diverse activități. Învață limbi străine și, astfel, ajunge la izvoare, căutând printre ele semnele timpului. Acestea îi stârnesc și mai mult dorința de a afla adevărul.
La Editura Corint Alessandro Baussmerth a mai publicat: Talismanul etrusc (2014) și Haos (2015).