Sari direct la conținut

Simulare Evaluare Națională 2024. Subiecte la română și barem la simularea Evaluării Naționale, publicate

HotNews.ro
Elevi la examenul de evaluare nationala, Foto: AGERPRES
Elevi la examenul de evaluare nationala, Foto: AGERPRES

Simularea la Evaluare Națională 2024 începe luni cu proba de limba și literatura română, elevii primind subiectele la română la ora 9.00, iar baremul la română va fi publicat ulterior. Pentru rezolvarea subiectelor la română primite la simularea Evaluării Naționale 2024, elevii au la dispoziție două ore. Absolvenții de clasa a VIII-a s-au putut pregăti pentru simularea Evaluării Naționale 2024 rezolvând modele de subiecte la română publicate de Ministerul Educației.

HotNews.ro va publica subiectele la română și baremul la simulare Evaluare Națională 2024 imediat ce acestea vor fi disponibile.

Subiectele la română și baremul la română la simulare Evaluare Națională 2024 au fost publicate

Subiectele la română și baremul la română lasimulare Evaluare Națională 2024 au fost publicate de Ministerul Educației.

Potrivit Ministerului Educației, din datele furnizate de inspectoratele școlare județene, rata de prezență a fost de 93,4%: peste 164.600 de elevi prezenți din numărul celor înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar curent (176.266 de elevi). Au fost eliminați 6 elevi ca urmare a unor tentative de fraudă.

Subiecte la română la simulare Evaluare Națională 2024, primite azi de elevi

Primul dintre subiectele la Română la simulare Evaluare Națională 2024 primite de elevi luni a fost un fragment din romanul „În umbra ei” de Simona Antonescu. Al doilea subiect la română a fost din articolul profesorului Liviu Papadima „Pisica mea în sala de lectură”, publicat în Dilema veche în 2017, potrivit edupedu.ro.

Iată mai joi subiectele la român la simulare Evaluare Națională 2024:

Sursa foto: edupedu.ro

Subiectele la română la simulare Evaluare Națională 2024 integralaici.

Baremul la română la simulare Evaluare Națională 2024 va fi publicat de Ministerul Educației în jurul orei 15.00.

Simulare Evaluare Națională 2024 – subiecte la română și barem, modele publicate de Ministerul Educației

Pentru a se pregăti în vederea simulării Evaluării Naționale 2024, elevii de clasa a VIII-a au avut la dispoziție modele de subiecte la română și barem, publicate de Ministerul Educației.

Subiecte la română la simulare evaluare Națională 2024 – județe

În unele județe s-a organizat deja sesiune de simulare Evaluare Națională 2024, iată mai jos subiectele la română primite de elevi:

Pentru pregătirea subiectelor la română la simulare Evaluare Națională 2024, elevii nu au de pregătitit elemente din domeniul de continut:

  • elemente de constructie a comunicarii constructii impersonale;
  • constructii incidente;
  • realizari propozitionale ale unor functii sintactice: completiva indirecta, completiva prepozitionala, circumstantiala de loc, de timp, de mod, cauzala, finala.

Subiectele la română la simulare Evaluare Națională 2024 – distribuite la ora 9.00

Probele la simulare Evaluare Națională 2024 încep la ora 9:00. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Subiectele sunt distribuite sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso. Elevii pot solicita pagini suplimentare, dacă este cazul.

Calendar Simulare Evaluare Națională 2024

  • 5 februarie 2024 – Limba și literatura română, proba scrisă
  • 6 februarie 2024 – matematică, proba scrisă
  • 7 februarie 2024 – Limba și literatura maternă, proba scrisă
  • 23 februarie 2024, comunicarea rezultatelor

Rezultatele obținute la simulare Evaluare Națională 2024 – română și matematică – sunt analizate în fiecare unitate de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, „în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an”. Rezultatele obținute la simulare nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați, precizează Ministerul Educației.

În premieră, lucrările la simulări, dar și la examenele naționale – Evaluare Națională 2024 și Bacalaureat 2024 – vor fi corectate digital.

Ce subiecte la română au picat la simulare Evaluare Națională anul trecut

În pregătirea pentru simularea Evaluării Naționale 2024 elevii s-au putut familiariza cu cerințele consultând subiectele la română care au picat anul trecut la Evaluare Națională. Astfel, primul dintre subiectele la română primite de elevi la simulare Evaluare Națională 2023 a fost un fragment din „Dansul ursului” de Ion D. Sîrbu, iar al doilea din „30 de ani în șa” al lui Felix Țopescu. Cerințele de rezolvare a subiectelor la română priveau identificarea unor informații din cele două texte. De asemenea, o altă cerință era identificarea unor cuvinte care conțin un diftong dintr-o serie dată, precum și a unor cuvinte derivate.

Totodată, între cerințele de la subiectele la română de la simulare Evaluare Națională 2023 era identificarea unor sinonime. Al doilea dintre subiectele la română de la simulare Evaluare Națională 2023 a constat în scrierea unui rezumat al textului 1 în 80-120 de cuvinte.

Calendar Evaluare Națională 2024

  • 11-14 iunie – înscrierea la Evaluarea Națională 2024;
  • 25 iunie 2024 – proba la Limba și literatura română;
  • 27 iunie 2024 – proba la Matematică;
  • 28 iunie 2024 – proba la Limba și literatura maternă;
  • 3 iulie 2024 – afișarea rezultatelor inițiale, înainte de contestații;
  • 3 iulie (orele 16.00 – 19.00) și 4 iulie (orele 08.00 – 12.00) – depunerea contestațiilor;
  • 4 – 9 iulie – soluționarea contestațiilor;
  • 9 iulie – afișarea rezultatelor finale la Evaluarea Națională 2024.

Hotnews.ro va prezenta luni subiectele la română și baremul la simulare Evaluare Națională 2024, imediat ce acestea vor fi disponibile.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro