Guvernul va termina legea salarizarii bugetarilor la inceputul lunii decembrie. Crestere medie de 29% pana in 2021 – Ministrul Muncii, Dragos Pislaru
Guvernul va termina proiectul legii salarizarii bugetarilor si o va trimite in Parlament la inceputul lunii decembrie, a anuntat ministrul Muncii, Dragos Pislaru, la Antena 3. Salariul mediu brut va ajunge la 4.000 de lei pana in 2021, iar cresterea medie a salariilor va fi de 29% (14 miliarde lei in medie), a mai spus Pislaru.
El a mai spus ca cele mai mari cresteri, de pana 60-70%, se vor inregistra la bugetarii cu salarii mici, si a dat ca exemple salariatii din asistenta sociala si din administratia publica locala.
Proiectul de lege urmeaza sa fie discutat si votat de urmatorul Parlament.
Pislaru a anuntat ca in acest moment exista 1.217.000 angajati in administratia publica, iar in total in Romania exista 5.600.000 de salariati.
Reamintim ca Guvernul Ciolos a fost criticat dur de PSD pentru ca nu a reusit sa promoveze un proiect de lege a salarizarii unice a bugetarilor.
i-am auzit pe unii lideri PDL suparati (Blaga, Videanu, Preda), la fel ca pe dvs acum, reprosandu-va lipsa de eleganta. Dvs obisnuiti sa va aparati - in mod corect as zice - invocand libertatea de exprimare. Va reamintesc ca gazetaria inseamna in primul rand expresie. Deci, nu va suparati, va rog, pe stil, cata vreme nu gasiti in el atacuri la persoana. Referiti-va la continut. Or, continutul are la baza ideea de competenta in politica, de profesionalizare a meseriei de politician. Ati sesizat-o, sunt convins, o sustineti la seminarii. Acum o combateti, cu argumentul ca detestati elitismul si ziceti ca alegatorii sunt diversi. De acord. Dupa logica dvs, si candidatura lui Adi Minune in Stefanestii de Jos are justificarile ei. Atunci, nici cu Gigi Becali, coleg cu dvs la PE, n-aveti de ce sa va rusinati. Alegatorii sunt, pana la urma, diversi. Cu astfel de argumente, bune de adormit constiinta, puteti la o adica sa si lucrati impreuna. Sunteti sigur ca asta doriti sa spuneti? Alegatorii sunt diversi, da, dar care o fi rostul politicienilor? Sa-si asume rolul de elita si sa traga electoratul in sus sau sa coboare cat mai jos, la nivelul lui, ca sa-l seduca pentru a acapara puterea? Poporul nu alege, ci partidele isi aleg electoratul. Asta spuneti, nu? Dar asta se cheama, dupa orice manual de politologie, populism. Ma rog, poate gresesc. Dvs sunteti decan la Stiinte Politice, eu gazetar. Acum, sincer: nu-mi place deloc metamorfoza dvs. Doriti, parca, sa fiti cam prea popular, aproape populist. Ca politician, imi placeati asa cum erati inainte. Oleaca mai elitist, nu politician-practician intr-un colegiu cu Piedone, Lili si Teo.
Un gand bun,
dt