Sari direct la conținut

Liderul UDMR: Ordonanța 114 nu poate rămâne așa, trebuie modificată. Vom vorbi cu guvernanții după votarea bugetului

HotNews.ro
UDMR, Foto: Facebook/ RMDSZ
UDMR, Foto: Facebook/ RMDSZ

Ordonanța 114 nu poate rămâne în forma actuală și trebuie modificată, a declarat joi liderul UDMR, Kelemen Hunor. El a spus că UDMR va propune mai multe amendamente și va vorbi cu guvernanții după adoptarea bugetului, arătând că sunt necesare modificări în privința pilonului II de pensii, dar că trebuie discutat inclusiv despre modificări privind sectorul bancar.

Kelemen Hunor a spus că nu a discutat cu reprezentanții coaliției pe tema OUG 114, dar că UDMR a semnalat în decembrie, dar și săptămâna trecută că aceasta trebuie modificată.

„Ordonanța 114 trebuie amendată, nu poate rămâne așa nici în ceea ce privește pilonul II de pensii. dacă mergem pe actuala variantă de capitalizare a fondurilor care gestionează pilonul II, probabil că în martie vom avea o surpriza mare și unele companii se vor retrage de pe piața românească. Trebuie avute discuții și privind prevederile pe energie și inclusiv pentru sectorul bancar și văzut dacă este bine ca această ordonanță să rămână așa. Noi vom aduce amendamente și după adoptarea bugetului vom avea discuții cu guvernanții”, a declarat liderul UDMR, arătând că mai multe sectoare sunt afectate de prevederile OUG 114.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat, miercuri, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Centrului Român al Energiei, că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu prim-ministrul Viorica Dăncilă despre taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie a reieşit că aceasta este excesivă, fiind posibil să se renunţe la ea. Tăriceanu a subliniat că prin prevederile OUG nr. 114/2018 a fost vizată protecţia consumatorilor vulnerabili în faţa creşterilor de preţuri în domeniul gazelor naturale, dar în urma discuţiilor pe care le-a avut cu operatorii economici a reieşit că există şi efecte adverse ale acestei ordonanţe.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a susținut, miercuri seara, la Digi 24, că o modificare a OUG nr. 114/2018 va fi decisă doar după o discuţie în Coaliţia de guvernare, după care în Guvern.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro