Sari direct la conținut

Șapte persoane amendate în urma protestului de la Ministerul Justiției, unde manifestanții au aruncat cu ketchup pe zidurile instituției

HotNews.ro
ketchup pe cladirea Ministerului Justitiei, Foto: Captura video
ketchup pe cladirea Ministerului Justitiei, Foto: Captura video

Șapte persoane care marți seară au aruncat cu ketchup pe zidurile Ministerului Justiției, după ce Guvernul a modificat prin ordonanță de urgență legile justiției, au fost amendate de polițiști cu 2.000 de lei.

Poliţiştii au aplicat şapte amenzi în valoare totală de 2.000 de lei, pentru tulburarea ordinii publice, săvârşirea în public de gesturi obscene şi proferarea de injurii sau cuvinte jignitoare.

De asemenea, „au fost sesizate organele abilitate pentru efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburare a ordinii publice”, a anunțat, miercuri, Biroul de presă al Jandarmeriei Capitalei, potrivit Agerpres.

Câțiva protestatari au aruncat marți seară cu ketchup pe pereții Ministerului Justiției, după ce Guvernul a modificat prin ordonanță de urgență legile justiției. Printre protestatarii prezenți la Ministerul Justiției s-a numărat și protestatarul Marian Moroșanu, poreclit „Ceaușescu”. Marian Ceaușescu este cel care l-a urmărit în trafic pe Eugen Nicolicea, a mers acasă la Florin Iordache și, împreună cu alți protestatari #rezist, a lipit afișe pe garajul parlamentarului și l-a urmărit până în scara blocului pe Valer Dorneanu, președinte al Curții Constituționale.

La fata locului au apărut și jandarmii, care i-au ridicat pe unii dintre manifestanți.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat marți că Guvernul a adoptat două ordonanțe de urgență – una dintre ele vizează desemnarea candidaților României pentru funcția de procuror european, iar cea de a doua modifică toate cele trei legi ale justiției, modificate deja anul trecut de către PSD-ALDE, precum și unele regulamente pentru admiterea la Institutul Național al Magistraturii (INM). Una dintre cele mai importante modificări este că la funcțiile de conducere din parchete, începând cu funcția de procuror general, pot candida și judecători care au fost procurori, iar avizul nu va mai fi dat de Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cum se întâmplă acum, ci de către plenul CSM.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro