Sari direct la conținut

Un bărbat care a pretins că e victimă a atacului terorist din Paris, din 2015, a fost condamnat la un an de închisoare

HotNews.ro
Sala de concerte Bataclan, Foto: Captura YouTube
Sala de concerte Bataclan, Foto: Captura YouTube

Managerul unui restaurant din Paris implicat în atacul din 2015 a fost condamnat la un an de închisoare pentru că a pretins că este o victimă a atentatului, pentru a încasa compensațiile oferite de statul francez, scrie BBC News.

Yann Abdel Hamid Mohamadi a pretins că se afla la restaurantul Casa Nostra în momentul în care atacatorii au deschis focul, ucigând cinci oameni.

Instanța l-a condamnat la un an de închisoare pentru tentativă de fraudă, al doilea an de închisoare fiind suspendat.

Mohamadi a susținut că ar fi o vicitmă a atacului pentru a încasa compensația oferită de fondul național pentru victime, FGTI.

Fondul nu i-a acordat însă banii pentru că a descoperit că bărbatul nu se afla la locul atacului în data de 13 noiembrie 2015, ziua atentatului de la Bataclan în care și-au pierdut viața, în total, 130 de persoane, în timp ce alte 350 au fost rănite.

Mohamadi a mai fost condamnat pentru că a vândut ziarului britanic Daily Mail o înregistrare video a atacului. Potrivit presei franceze, Mohamadi a încasat în jur de 50.000 de lire sterline pentru înregistrarea respectivă. În acest dosar, el a fost condamnat la șase luni cu suspendare și amendat cu câteva mii de euro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro