Început de an cu ambulanța în București-Ilfov. Peste 690 de urgenţe, dintre care 65 cu afecțiuni digestive și 10 cazuri provocate de petarde
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) a gestionat, în noaptea de Revelion, peste 690 de urgenţe de cod roşu şi galben, a declarat, miercuri, managerul general al SABIF, Alis Grasu, relatează Agerpres. De asemenea, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISUBIF) au acţionat, în ultimele 24 de ore, în cazul a 399 situaţii de urgenţă, anume 323 intervenţii SMURD, 31 incendii, 45 alte situaţii, o valoare peste media zilnică înregistrată în această perioadă a anului.
În ultimele 24 de ore, a adăugat ea, 65 de persoane au sunat la Ambulanţă, cu afecţiuni digestive, iar 10 femei au fost transportate la spital, pentru a naşte. De asemenea, a afirmat Grasu, au fost înregistrate, în Bucureşti-Ilfov, 10 accidente cu petarde, în urma cărora patru persoane au fost transportate la spital, cu leziuni la nivelul feţei şi capului.
În total, 20 de persoane au chemat ambulanţa pentru că au consumat mai mult alcool.
„A fost o noapte în care s-a muncit mult dar a fost o noapte liniştită comparativ cu anul trecut, când numărul solicitărilor a fost mai mare”, a afirmat managerul SABIF.
De asemenea, a spus Grasu, de la miezul nopţii până în prezent, la SABIF au fost înregistrate aproximativ 500 de solicitări.
Accidente provocate de artificii și petarde
Din cauza utilizării mijloacelor pirotehnice au fost generate şase incendii, iar pompierii SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat în şase cazuri.
ISUBIF menţionează cazul unui băiat în vârstă de 14 ani, din localitatea Dudu, rănit de explozia unei petarde. Acesta a fost găsit în stare de inconştienţă, cu traumatism cranio-facial grav, fiind stabilizat şi transportat ulterior la Spitalul Grigore Alexandrescu.
Totodată, pompierii ISUBIF au fost prezenţi, în misiune, la evenimentele cu public numeros din Piaţa Constituţiei, Parcul Titan, localităţile Otopeni, Buftea, pentru a monitoriza şi preveni producerea unor evenimente nedorite.
„Recomandăm populaţiei să manifeste prudenţă la punerea in funcţiune a instalaţiilor de încălzire cu lemne, reşouri sau alte echipamente, deoarece în această perioadă creşte riscul de producere a incendiilor, pe fondul nerespectării unor măsuri elementare”, arată ISUBIF.
În acest sens, Inspectoratul recomandă cetăţenilor să nu depoziteze materiale combustibile (cărţi, haine, lumânări etc.) deasupra sobelor şi să nu aprindă focul în sobe prin stropire cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile.