Sari direct la conținut

Ce se știe despre accidentul în care a murit legendarul baschetbalist Kobe Bryan. Condițiile meteo nu întruneau standardele minime de zbor

HotNews.ro
Ce se știe despre accidentul în care a murit legendarul baschetbalist Kobe Bryan. Condițiile meteo nu întruneau standardele minime de zbor

Legendarul baschetbalist Kobe Bryant a murit duminică după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. Toate cele 9 persoane aflate la bordul elicopterului au murit, printre acestea fiind și fiica sa Gianna. Tragedia s-a produs în contextul în care autoritățile spun că, sub nicio formă condițiile meteo nu permiteau efectuarea zborurilor, iar poliția din Los Angeles avea dispoziție să își mențină aparatele de zbor la sol.

Iată ce se știe până la această oră despre tragedie:

  • Bryant și fiica sa sunt printre cei 9 oameni aflați la bordul elicopterului. Toate persoanele au murit în momentul prabușirii pe un deal în Calabasas, California. Bryant și Gianna erau așteptați la Academia de Sport Mamba în Thousand Oaks pentru un meci de baschetbal.
  • Oficialii nu au dat publicității date legate de indentitatea celorlalte victime, însă rudele unora dintre cei decedați au făcut singuri anunțul. Tony Altobelli a spus CNN că fratele său, antrenorul de baseball de la Orange Coast College John Altobelli, fiica sa Alyssa și soția Keri și-au pierdut viața în accident. Christina Mauser, o antrenoare de la o școală, și soțul ei și-au pierdut și ei viața.
  • Nu erau condiții meteo pentru zbor: Vizibilitatea era extrem de redusă la momentul prăbușirii elicopterului, cu ceață și nori. De altfel, din cauza condițiilor nefavorbaile, poliția LA a dispus încă de duminică dimineața ca toate elicopterele sale să fie ținute la sol. Un purtător de cuvânt al poliției din LA a precizat că, la acea dată, condițiile meteo nu întruneau ”standardele minimale de zbor”.
  • O anchetă este în derulare. Investigația este condusă de FBI, în colaborare cu Autoritatea Federală de Aviație și Consliului pentru Siguranța Transporturilor
  • Întreaga lume deplânge moartea baschetbalistului în vârstă de doar 41 de ani, de la jucători NBA, la fani din întreaga lume, până la fostul președinte Barack Obama și actualul lider de la Casa Albă, Donald Trump.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro