Bărbatul care ar fi vandalizat mai multe monumente din București, printre care și „Memorialul Renașterii”, este arhitect și a fost reținut
Bărbatul de 35 de ani care ar fi făcut inscripţiile graffiti pe mai multe biserici şi monumente din Capitală, printre care și „Memorialul Renașterii” din Piața Revoluției, a fost reţinut pentru profanarea lăcaşurilor sau obiectelor de cult şi distrugere, relatează News.ro. Acesta este de profesie arhitect.
”În urma activităţilor specifice, la data de 10 ianuarie 2024, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale l-au depistat pe bărbatul bănuit de comiterea faptelor, acesta fiind condus la audieri. Faţă de cel în cauză, în vârstă de 35 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală”, a anunţat, joi, Poliţia Capitalei.
Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru profanarea lăcaşurilor sau obiectelor de cult şi distrugere.
Bărbatul, Dragoş Mihai Neaţu, care este arhitect, a fost dus, joi, la sediul Serviciului de Investigaţii Criminale.
Poliţiştii de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu şi au început cercetări într-un dosar penal pentru profanarea lăcaşurilor sau obiectelor de cult şi distrugere. Astfel, în noaptea de marţi spre miercuri, ar fi fost făcute înscrieri pe pereţii mai multor lăcaşuri de cult şi monumente, situate în Sectoarele 1 şi 3 ale Capitalei, unele dintre acestea fiind clasate ca monumente istorice.
Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru News.ro, că la scrierea mesajelor s-a folosit un spray tip graffiti.
Înscrierile au fost făcute pe pereţii lăcaşului de cult Biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, situată pe Str. Academiei nr. 22, Sector 1 şi pe gardul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, situată Str. Scaune nr. 2, Sector 3, precum şi pe ansamblul monumental Memorialul Renaşterii şi ansamblul Monumental de statui ale lui „Iuliu Maniu” situate în Piaţa Revoluţiei.
Cele două lăcaşuri de cult şi ansamblul monumental „Memorialul Renaşterii” sunt clasate ca fiind monumente istorice.
–
Citește și: