Sari direct la conținut

Cei mai fericiti copii din Europa traiesc in Olanda. Romania, la coada clasamentului

HotNews.ro

Copiii cei mai fericiti din Europa traiesc in Olanda si in tarile scandinave, in timp ce Romania ocupa locul 25 dintr-un clasament de 29 de tari, potrivit unui studiu realizat de universitatea britanica York si citat de AFP.

Romania ocupa locul 27 in ceea ce priveste sanatatea, dar sta foarte bine la capitolul relatii familiale – locul 5. La comportamente riscante, tara noastra se claseaza pe locul 24, in timp ce la educatie se claseaza pe pozitia 27, fiind tara cea mai slab clasata dintre cele 29 de state europene din acest punct de vedere.

Clasamentul a fost realizat pe baza a 43 de criterii (mortalitate infantila, obezitate, saracie, conditii de locuit, mediu etc) analizate pe parcursul a 19 ani.

Datele sunt valabile pentru anul 2006 si au fost colectate de Grupul de actiune impotriva saraciei infantile (CPAG).

Surprinzatoare este pozitia detinuta de Marea Britanie – inaintea Romaniei, Bulgariei (si aici ii devansam pe vecinii din sud), Letoniei, Lituaniei si a Maltei.

Olanda a obtinut rezultate bune la toate criteriile. In tarile scandinave traiesc tinerii care au cea mai mica inclinatie spre „comportamente riscante” precum raporturi sexuale precoce, fumat si consum de alcool.

Franta ocupa locul zece din punctul de vedere al comportamentelor riscante, calitatea conditiilor de locuit si de mediu, dar se situeaza pe locul 20 din punct de vedere a sanatatii si 28 in ceea ce priveste relatia tinerilor cu familia.

Marea Britanie este descalificata in principal de „numarul mare de copii care traiesc in familie in care niciun parinte nu munceste”.

Iata clasamentul complet:

  1. Olanda
  2. Suedia
  3. Norvegia
  4. Islanda
  5. Finlanda
  6. Danemarca
  7. Slovenia
  8. Germania
  9. Irlanda
  10. Luxemburg
  11. Austria
  12. Cipru
  13. Spania
  14. Belgia
  15. Franta
  16. Cehia
  17. Slovacia
  18. Estonia
  19. Italia
  20. Polonia
  21. Portugalia
  22. Ungaria
  23. Grecia
  24. Marea Britanie
  25. Romania
  26. Bulgaria
  27. Letonia
  28. Lituania
  29. Malta
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro