Sari direct la conținut

Spania avertizează peste 90.000 de companii în legătură cu riscurile unui Brexit fără acord

HotNews.ro
Spania avertizează peste 90.000 de companii în legătură cu riscurile unui Brexit fără acord

Autoritățile fiscale din Spania au trimis peste 90.000 de scrisori către companiile care realizează exporturi către Marea Britanie, pentru a le avertiza în legătură cu efectele unui Brexit fără acord, recomandând ca firmele să realizeze acțiuni pentru a se adapta la această posibilitate, scrie El Pais.

Scrisorile informează în legătură cu noile reglementări vamale, taxe și cerințe privind serviciile de sănătate, pe care afacerile vor fi nevoite să le respecte pentru a putea menține legăturile comerciale cu regatul.

„Noile formalități includ completarea unei declarații vamale pentru fiecare expediere, trecerea prin controale vamale, plătirea unor tarife și a altor taxe și posesia unui certificat de sănătate”, transmite scrisoarea.

De asemenea, oficialii fiscali au organizat întrevederi cu zeci de companii, asociații și angajați ai autorităților vamale, pentru a discuta despre problemele asociate cu ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Săptămâna trecută, prim ministrul spaniol Pedro Sánchez a convocat miniștrii la o întâlnire extraordinară pentru a reexamina planul de rezervă al Spaniei, în cazul unui Brexit fără acord, care a fost formulat în martie. O zi mai târziu, el a contactat autoritățile regionale pentru a se asigura că acestea se află pe poziție pentru a pune în aplicare măsurile, în toată țara.

Ministerul de Finanțe se pregătește pentru această situație de luni. Surse din Ministerul de Finanțe susțin că schimbările documentelor pentru taxele vamale nu sunt îngrijorarea lui principală. În schimb, provocarea pentru companiile spaniole va fi cea de a se adapta la noile cerințe ale sănătății și calității, care ar putea fi impuse pentru alimentele agricole și pentru exporturile de animale în UK.

Site-ul Agenției Autorității Fiscale oferă și informații legate de taxa pe valoare adăugată (VAT), după Brexit: „Dacă niciun acord nu are loc până la data ieșirii, Marea Britanie va fi considerată o țară de categoria trei, fără tratament preferențial. Această situație ar putea avea un efect semnificativ asupra organizării și logisticii operatorilor economici, care ar trebui să evalueze acest impact și să realizeze în avans documentele necesare.”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro