Sari direct la conținut

O instanţă din Franţa suspendă interdicţia demonstraţiilor pe motiv de epidemie

HotNews.ro
Protest Black Lives Matter in Paris, Foto: Remon Haazen / Shutterstock Editorial / Profimedia
Protest Black Lives Matter in Paris, Foto: Remon Haazen / Shutterstock Editorial / Profimedia

Un judecător pentru cazuri urgente din Consiliul de Stat, cea mai înaltă instanţă administrativă din Franţa, a suspendat sâmbătă interdicţia demonstraţiilor, instituită de autorităţi în cadrul măsurilor de combatere a epidemiei de coronavirus.

Magistratul a dat câştig de cauză reclamanţilor – o persoană fizică şi mai multe sindicate – care au susţinut că interdicţia generală constituie un amestec disproporţionat într-un drept fundamental, relatează agenția DPA, preluată de Agerpres.

În ciuda interdicţiei, în Franţa au avut loc recent mai multe demonstraţii, inclusiv două proteste de amploare mai mare împotriva violenţei poliţiei, precum şi o contra-manifestaţie a agenţilor de poliţie.

Chiar sâmbătă, în centrul Parisului au avut loc ciocniri între protestatarii antirasişti şi forţele de ordine, care au făcut uz de gaze lacrimogene; grupuri violente de manifestanţi au aruncat pietre de pavaj şi sticle spre poliţişti, relatează Reuters.

Judecătorul a decis că nu s-a dovedit imposibilitatea de a organiza proteste fără a încălca regulile sanitare preventive.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro