Sari direct la conținut

Guvernul SUA a vândut singurul exemplar al albumului Wu-Tang Clan care a aparţinut „celui mai detestat om din America”

HotNews.ro

Guvernul SUA a vândut singurul exemplar al albumului „Once Upon a Time in Shaolin” lansat de grupul Wu-Tang Clan care a aparţinut antreprenorului Martin Shkreli, considerat „cel mai detestat om din America”, scrie news.ro. Exemplarul acestui dublu-album, lansat în 2014, a fost vândut controversatului antreprenor Martin Shkreli pentru 2 milioane de dolari. Condamnat la 7 ani de închisoare pentru fraudă, în luna martie 2018, autorităţile i-au cerut lui Shkreli să le predea albumul. Discul hip-hop a fost promovat de Wu-Tang Clan ca unică operă de artă.

Vânzarea acestuia de către autorităţi înseamnă că fostul director de companie farmaceutică şi-a plătit datoria de 7,4 milioane de dolari, a spus procurorul Jacquelin Kasulis într-un comunicat citat de BBC.

Nu a fost dezvăluită suma pentru care a fost achiziţionat şi nici numele cumpărătorului, deoarece acordul de vânzare – cumpărare este confidenţial.

Avocatul lui Shkreli a declarat pentru CNBC că preţul de vânzare a fost mult mai mare decât suma plătită de clientul său.

Wu-Tang Clan a lucrat la album şase ani. Înregistrat în New York şi produs în Marrakech, el cuprinde colaborări cu Cher şi cu actriţa Carice Van Houten („Game of Thrones”).

Pentru că a considerat că valoarea muzicii este depreciată de streaming şi piraterie, grupul a decis să lanseze o singură copie a albumului. El este prezentat într-o cutie argintie gravată manual şi include un manuscris legat în piele ce conţine versurile şi un certificat de autenticitate.

După ce au aflat că Shkreli l-a cumpărat, membrii grupului au donat o mare parte din venituri, după cum au declarat.

Shkreli a ţinut prima pagină a ziarelor după ce, în 2015, a fondat Turing Pharmaceuticals, a cumpărat medicamentul Daraprim, antiprotozoaric, şi i-a crescut preţul cu 5.000%, la 750 de dolari pe pastilă. Medicamentul este folosit, între altele, în tratamentul persoanelor infectate cu HIV. Creşterea preţului nu este ilegală şi nici neobişnuită în industria farmaceutică din SUA, dar Shkreli a devenit exemplul pentru excesul corporaţiilor şi a fost poreclit „Pharma Bro” şi „cel mai detestat om din America”.

În decembrie 2015, el a fost acuzat de fraudă. Ulterior, a fost condamnat la 7 ani de închisoare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro