Sari direct la conținut

Două femei, ucise de rechini în Hurghada. Guvernator: Unei turiste din Austria rechinul i-a smuls brațul

HotNews.ro
Hurghada, o destinație turistică populară, Foto: DreamsTime
Hurghada, o destinație turistică populară, Foto: DreamsTime

Ministerul egiptean al Mediului a declarat duminică că două femei au fost ucise într-un atac al rechinilor în apropiere de Hurghada, o stațiune populară de la Marea Roșie, unde mai multe plaje au fost închise de la incidentul de vineri, transmite AFP.

UPDATE Una dintre turiste era din România, potrivit Reuters

„Două femei au fost atacate de un rechin în timp ce înotau în zona Sahel Hachich, la sud de Hurghada”, a anunțat ministerul pe pagina sa de Facebook, precizând că a fost lansată o anchetă pentru a stabili circumstanțele incidentului.

Ministerul a spus vineri că „orice activitate este interzisă timp de trei zile” pe plajele din sudul orașului Hurghada, în sud-estul Egiptului, într-un ordin emis de guvernatorul regiunii Mării Roșii, Amr Hanafi.

Ministerul nu a precizat naționalitatea victimelor, dar în ordinul său, guvernatorul a menționat „o turistă austriacă căreia un rechin i-a smuls brațul stâng”.

Pe rețelele de socializare, numeroși utilizatori au distribuit o înregistrare video care arată o înotătoare în dificultate, cu apa din jurul ei înroșită de sânge.

Rechinii din Marea Roșie atacă foarte rar înotătorii, dacă aceștia se află în zonele desemnate ca sigure.

În 2018, un turist ceh a fost ucis de un rechin în largul unei plaje egiptene din Marea Roșie, la fel ca și un german în 2015, iar în 2010, o nemțoaică a murit și alți patru turiști au fost grav răniți în urma unor atacuri de rechin în largul unei plaje din Sharm el-Sheikh, cea mai cunoscută stațiune din Egipt.

Egiptul, prins între inflație și devalorizarea moedei locale, se bazează foarte mult pe Marea Roșie, care primește 65% din turiștii care vizitează țara.

Turismul egiptean încearcă să-și revină după zece ani de tulburări politice, de la „revoluția” care l-a răsturnat pe autocratul Hosni Mubarak în 2011, și după pandemia globală Covid-19.

(foto articol © Blossfeldia | Dreamstime.com)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro