Sari direct la conținut

"Un spectacol inacceptabil". Parlamentarii din Chile vor fi testați antidrog

HotNews.ro
Camera Deputaților din Chile, Foto: ROUSSEL IMAGES / Alamy / Profimedia
Camera Deputaților din Chile, Foto: ROUSSEL IMAGES / Alamy / Profimedia

Legiuitorii chilieni vor începe în următoarele zile testarea aleatorie a drogurilor după ce luna trecută a fost aprobată o propunere care le face obligatorii, în ciuda criticilor din partea unor parlamentari, transmite Reuters.

Primii 78 de deputați chilieni care vor fi testați au fost aleși la întâmplare în această săptămână și vor face prima serie de teste antidrog, într-un efort de a ridica standardele de transparență în activitatea parlamentară.

Noua propunere prevede că toți parlamentarii vor trebui să fie testați de două ori în fiecare mandat de patru ani, iar orice rezultat pozitiv va fi făcut public.

„Nu este nimic mai important decât să le oferim oamenilor transparență, că parlamentarii lor nu sunt consumatori”, a declarat joi deputatul de dreapta Juan Antonio Coloma la postul public de televiziune din Chile.

Nu toți parlamentarii sunt de acord cu procedura

Cu toate acestea, propunerea chiliană i-a divizat pe parlamentari pe linie de partid într-o țară care se află în proces de votare a unei noi constituții, căutând să revizuiască politica națională.

„Nu sunt de acord cu procedura”, a declarat legislatorul independent Marcela Riquelme pentru TV Nacional de Chile, iar alții au calificat măsura drept un „spectacol inacceptabil”.

Legislatorii care refuză să facă testele ar putea fi trimiși în fața comisiei de etică a Camerei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro