Sari direct la conținut

Papa Francisc: „Nu trebuie să ucizi niciodată în numele lui Dumnezeu”

HotNews.ro
Papa Francisc, Foto: Evandro Inetti/ZUMA / SplashNews.com / Splash / Profimedia
Papa Francisc, Foto: Evandro Inetti/ZUMA / SplashNews.com / Splash / Profimedia

„Nu trebuie să ucizi niciodată în numele lui Dumnezeu, pentru că pentru El suntem cu toții frați și surori. Dar împreună ne putem da viața pentru alții”, a spus Papa Francisc în audiența generală, când a vorbit despre martirii zilelor noastre, potrivit agenție ANSA, citată Rador.

„Să ne rugăm, așadar, ca să nu ne obosim să dăm mărturie despre Evanghelie chiar și în vremuri de necaz. Fie ca toți sfinții și martirii să fie semințe de pace și reconciliere între popoare pentru o lume mai umană și mai frățească”, a adăugat Papa Francisc.

Martirii pentru credință „sunt mai numeroşi în vremurile noastre decât în primele secole”, a subliniat Papa Francisc în audiența sa generală. „Astăzi sunt mulți martiri în Biserică pentru că, pentru a confesa credința creștină, sunt alungați din societate sau merg la închisoare”. Unii sunt chiar uciși.

„Martirii, însă, nu trebuie priviți ca pe niște ‘eroi’ care au acționat individual, ca niște flori apărute într-un deșert, ci ca fructe coapte și excelente din via Domnului, care este Biserica”, a adăugat Papa Francisc.

Vorbind despre „marea generozitate” a multor creștini care îşi mărturisesc credința lor, Suveranul Pontif a amintit în special de călugărițele Maicii Tereza, ucise pentru credința lor în Yemen.

„Mă gândesc, de exemplu, la Yemen, un pământ rănit de mulți ani de un război teribil, uitat, care a provocat atâtea morți și care și astăzi îi face pe mulți oameni să sufere, mai ales pe copii. Tocmai în acest ținut au existat mărturii luminoase de credință, precum cea a călugărițelor Misionare ale Carității, care și-au dat viața acolo”.

„Unele dintre ele au suferit martiriul, dar altele au rămas acolo” și „oferă asistență persoanelor în vârstă bolnave și persoanelor cu dizabilități”.

„Îi primesc pe toți, de orice religie, pentru că fraternitatea şi caritatea nu au granițe. În iulie 1998 sora Aletta, sora Zelia și sora Michael, în drum spre casă după Liturghie, au fost ucise de un fanatic pentru că erau creștine” și „mai recent”, la scurt timp după declanșarea conflictului în curs, în martie 2016, sora Anselm, sora Marguerite, sora Reginette și sora Judith au fost ucise împreună cu niște laici, care le ajutau în acţiunea de caritate pentru nevoiaşi. Sunt martirii timpului nostru”.

Papa Francisc amintește că „printre acești laici uciși, pe lângă creștini, s-au numărat și credincioși musulmani care lucrau cu călugărițele. Suntem emoționați să vedem cum mărturia sângelui poate uni persoane de diferite religii”, a concluzionat Papa Francisc.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro