Sari direct la conținut

China salută prima vizită a lui Elon Musk în țară după o absență de 3 ani / Miliardarul laudă din nou reușitele regimului comunist

HotNews.ro
Elon Musk la deschiderea fabricii Tesla din Germania, Foto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia
Elon Musk la deschiderea fabricii Tesla din Germania, Foto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

China a salutat marți deplasările diferiților antreprenori străini în țară, inclusiv a CEO-ului Twitter, SpaceX și Tesla, Elon Musk, care ar fi aterizat azi-dimineață la Beijing, relatează Interfax.

„China este întotdeauna fericită că antreprenori din diferite țări, inclusiv Elon Musk, vizitează China pentru a ne înțelege mai bine țara și pentru a promova cooperarea reciproc avantajoasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de externe, Mao Ning, citat de presa de la Beijing.

Deși miliardarul sud-african nu a făcut niciun anunț oficial în acest sens, mai multe publicații occidentale au scris în ultimele zile că Musk plănuiește o călătorie oficială în țara condusă de Xi Jinping.

Citând un martor ocular, agenția Reuters a scris marți că avionul privat al lui Musk a aterizat la Beijing la orele dimineții.

Este așteptat ca Musk să se aibă întâlniri cu oficiali chinezi de rang înalt și să viziteze uriașa uzină Gigafactory a Tesla din Shanghai, potrivit mai multor surse ale jurnaliștilor de la Reuters.

Musk se întoarce în China pentru a superviza noile investiții ale Tesla

Aceasta este prima vizită pe care Elon Musk o efectuează în China de la izbucnirea pandemiei de COVID-19 în urmă cu 3 ani, o țară pe care miliardarul sud-african stabilit în Statele Unite a lăudat-o în mod repetat.

Tesla consideră China piața sa de creștere, însă în ultima perioadă s-a confruntat cu o concurență tot mai puternică din partea producătorilor locali de mașini electrice și a unor șicane ale guvernului comunist de la Beijing, care dorește să încurajeze companiile autohtone.

Presa de stat chineză a anunțat luna trecută că Tesla va construi o nouă uzină la Shanghai pentru a produce baterii Megapack.

Tesla plănuiește ca această uzină să producă inițial 10.000 de unități Megapack pe an, echivalentul a aproximativ 40 de gigawați-oră de stocare a energiei, care vor fi vândute la nivel global, potrivit agenției de stat Xinhua.

Cu noua fabrică din Shanghai, Tesla va profita de lanțul de aprovizionare cu baterii din China, lider mondial, pentru a crește producția și a reduce costurile unităților sale Megapack cu baterii litiu-ion, pentru a răspunde cererii în creștere de stocare a energiei la nivel global, pe măsură ce lumea trece la utilizarea mai multor energii regenerabile.

Musk a lăudat din nou guvernul comunist în ajunul vizitei sale

În timp ce avionul său se afla în drum spre China, Musk a scris pe Twitter despre progresele înregistrate de programul spațial al Beijingului, care speră să ducă un echipaj uman pe Lună până în 2030.

„Programul spațial chinez este mult mai avansat decât își dau oamenii seama”, a subliniat el.

SpaceX, compania aerospațială a lui Musk, și aplicațiile cu potențial militar al rețelei sale de sateliți Starlink au fost privite cu interes și îngrijorare de companii și cercetători din China, după ce sistemul Starlink și-a dovedit fiabilitatea în timpul războiului din Ucraina.

Mai multe companii de stat chineze vor să urmeze exemplul SpaceX și să își lanseze propria constelație de sateliți pe orbită.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro