Sari direct la conținut

Vaticanul începe să publice anunțuri de angajare / Ce posturi sunt disponibile

HotNews.ro
Vatican, Foto: Angelo Carconi / Zuma Press / Profimedia
Vatican, Foto: Angelo Carconi / Zuma Press / Profimedia

De-acum încolo, doritorilor le va fi mai uşor să găsească un loc de muncă în Vatican. Odată cu reînnoirea site-ului Secretariatului pentru Economie a fost adăugată secțiunea „Lucrează cu noi’”, unde se pot vedea posturile care sunt, sau urmează să devină vacante și la care persoanele interesate pot aplica, potrivit Avvenire, citat de Rador Radio România.

Până luni, trimiterea spontană a unui CV, fără a ști ce posturi erau libere, era singura modalitate de a participa la procesul de selecție pentru laici.

Dar ce fel de posturi sunt disponibile în Vatican? Toate informațiile referitoare la posturile vacante și caracteristicile solicitate candidatului vor fi publicate în secţiunea ”Lucrează cu noi” a site-ului Secretariatului pentru Economie.

Persoanele interesate își pot depune cererea prin intermediul site-ului, explică pentru Vatican News Luis Herrera, directorul departamentului de Resurse Umane al Sfântului Scaun.

Primele patru oferte de angajare disponibile pe site sunt pentru un post de redactor nativ vorbitor de portugheză, un post de manager de risc cu abilități în finanțe și imobiliare, altul de manager specializat în analiza și tranzacționarea valorilor mobiliare și unul de expert financiar.

Rămâne posibilă trimiterea unui CV fără legătură cu o anumită ofertă de muncă.

„Se întâmplă frecvent – a subliniat Herrera – ca ministerele și birourile să primească cereri de personal cu specializări specifice, de exemplu lingvistice sau tehnice, care nu sunt ușor de găsit. Graţie noului site, va fi facilitată comunicarea între cerere și ofertă”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro