Sari direct la conținut

Atentatul la viața premierului slovac: Starea lui Robert Fico s-a stabilizat

HotNews.ro
Ministrul slovac de Interne, Robert Kalinak, Foto: Hotnews
Ministrul slovac de Interne, Robert Kalinak, Foto: Hotnews

Starea premierului slovac Robert Fico s-a stabilizat, dar rămâne gravă, a declarat sâmbătă ministrul slovac al sănătății, în urma tentativei de asasinat de miercuri împotriva liderului central-european, transmite Reuters.

Vicepremierul slovac a mai spus că transferul lui Fico în capitala Bratislava de la spitalul din orășelul din apropierea zonei în care a fost împușcat de cinci ori de la mică distanță nu va avea loc în zilele următoare.

Nu a fost nevoie de preluarea oficială a atribuțiilor oficiale ale lui Fico și au loc unele comunicări cu premierul, a declarat vicepremierul Robert Kalinak în fața spitalului unde Fico este tratat.

Fico a fost vineri operat din nou. „A fost supus unei operaţii care a durat aproape două ore”, a spus ministrul Kalinak. „Starea sa este încă foarte gravă. Va fi nevoie fără îndoială de câteva zile pentru a vedea cum evoluează”, a completat oficialul slovac.

De asemenea, directoarea spitalului, Miriam Lapunikova, a precizat vineri că starea lui Fico este stabilă, dar în continuare gravă.

„Ţesut necrotic rezultat în urma rănii provocate de împuşcătură a fost înlăturat (în intervenţia chirurgicală). Pacientul este acum conştient, stabilizat, dar se află în continuare la terapie intensivă. Starea sa este cu adevărat serioasă”, a explicat directoarea spitalului.

Autorul tentativei de asasinat, un bărbat în vârstă de 71 de ani, un scriitor pe care presa locală l-a identificat drept Juraj Cintula şi care în trecut a avut legături cu grupări radicale, este arestat şi a recunoscut motivaţia politică a atacului său.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro