Sari direct la conținut

10.000 de persoane au protestat la Paris pentru a denunța ultimele bombardamente de la Rafah

HotNews.ro
Protest la Paris impotriva bombardarii Gaza, Foto: Tom Nicholson / Shutterstock Editorial / Profimedia Images
Protest la Paris impotriva bombardarii Gaza, Foto: Tom Nicholson / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Aproximativ 10.000 de persoane au manifestat luni la Paris împotriva bombardamentelor de la Rafah care, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, au făcut cel puțin 45 de morți în noaptea de duminică spre luni, potrivit AFP.

O mulțime compactă s-a adunat la sfârșitul după-amiezii la câteva sute de metri de ambasada israeliană, strigând „Suntem cu toții copii din Gaza”, „Trăiască lupta poporului palestinian”, „Gaza liberă” și „Gaza, Parisul este cu tine”.

Steagurile palestiniene au fost fluturate de mulțime, printre care se aflau participanți care purtau keffiyeh și pancarte pe care scria: „Nu ucideți niciun copil, fie el evreu sau palestinian: opriți bombardamentele, eliberați Palestina”, „Rafah, Gaza, suntem cu voi”.

„Ieri, palestinienii au fost arși de vii de bombardamentele israeliene asupra unei tabere de refugiați. Am văzut videoclipuri cu familii care își scoteau apropiații din corturile în flăcări. Acesta este un masacru în plus”, a denunțat François Rippe, vicepreședinte al „Association France Palestine solidarité” (AFPS), unul dintre organizatorii mitingului.

Potrivit acestuia, au fost prezente „câteva mii” de persoane. Prefectura de poliție din Paris a estimat numărul acestora la aproximativ 10.000.

„Au dat foc unei tabere de refugiați, au ars oameni și noi nu o convocăm pe ambasadoarea israeliană pentru a-i cere socoteală. Este pur și simplu insuportabil”, a continuat Rippe.

Un banner de mari dimensiuni prezenta desene cu chipurile președintelui francez Emmanuel Macron, președintelui american Joe Biden și premierului israelian Benjamin Netanyahu, în frunte cu sloganul „ei ucid omenirea”.

ONU și multe alte țări au condamnat atacul israelian asupra unei tabere pentru persoane strămutate din Rafah, în sudul Fâșiei Gaza, iar Statele Unite au cerut din nou Israelului să „protejeze civilii”.

La rândul său, armata israeliană a declarat că investighează ceea ce premierul a descris drept un „accident tragic”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro