Sari direct la conținut

3 ostatici au fost uciși în timpul operațiunii israeliene de eliberare din Fâșia Gaza, susține aripa armată a Hamas

HotNews.ro
Operațiuni de căutare și salvare în tabăra de refugiați Nuseirat din Fâșia Gaza, 9 iunie 2024., Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Operațiuni de căutare și salvare în tabăra de refugiați Nuseirat din Fâșia Gaza, 9 iunie 2024., Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Brigăzile armate al-Qassam – aripa armată a Hamas – au afirmat duminică, într-o înregistrare video publicată pe canalul de Telegram al grupării islamiste, că trei ostatici, inclusiv un cetățean american, au fost uciși în operațiunea militară israeliană desfășurată sâmbătă, în care au fost eliberați unii dintre ostaticii din Fâșia Gaza, informează Reuters.

Gruparea militantă palestiniană nu a publicat numele celor despre care susține că au fost uciși, dar înregistrarea video arată ceea ce par a fi trei cadavre, ale căror fețe au fost cenzurate.

„Captivii voștri nu vor fi eliberați decât dacă prizonierii noștri vor fi eliberați”, menționează Hamas în înregistrare.

Israelul a salvat sâmbătă patru ostatici ținuți captivi de Hamas, într-o operațiune de eliberare desfășurată în al-Nuseirat, în centrul Fâșiei Gaza, care s-a soldat cu uciderea a 274 de palestinieni.

Hamas a susținut, anterior în cursul zilei de sâmbătă, că unii dintre ostatici au fost uciși în operațiune, dar un purtător de cuvânt militar israelian a respins afirmația, catalogând-o drept o „minciună flagrantă”.

Acest bilanț al victimelor palestiniene este cel mai mare înregistrat într-o perioadă de 24 de ore în războiul din Gaza, în ultimele luni, și include multe femei și copii, au declarat medicii palestinieni.

În afară de cei 274 de palestinieni ucişi, alți 698 au fost răniţi în raidul de sâmbătă al armatei israeliene în tabăra al-Nuseirat, a precizat duminică Ministerul Sănătăţii din Gaza.

În total, autorităţile din Fâşia Gaza, controlate de Hamas, estimează că cel puţin 37.084 de palestinieni au fost ucişi şi alți 84.494 au fost răniţi începând din 7 octombrie 2023 anul trecut.

Citiți și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro