Sari direct la conținut

Traian Băsescu își caută apartament cu trei camere după ce RA-APPS l-a înștiințat că trebuie să elibereze vila de protocol

HotNews.ro
Traian Basescu la plecarea de la Cotroceni, Foto: Presidency.ro
Traian Basescu la plecarea de la Cotroceni, Foto: Presidency.ro

Traian Băsescu a declarat joi că se va muta într-un apartament la bloc după ce RA-APPS l-a înștiințat să elibereze vila de protocol, în urma deciziei instanței privind colaborarea sa cu securitatea. Fostul președinte spune că s-a sfătuit cu soția și că intenționează să-și cumpere un apartament cu trei camere.

  • „Am discutat cu soția mea până spre dimineață, am decis să căutăm un apartament pe care să îl închiriem și să ne conformăm legii.
  • Eu mă simt un cetățean care a trecut prin fața justiției. Că îi place sau nu, trebuie să se conformeze.
  • Am văzut speculații, că i-au luat SPP, o să spună secrete. Nu, niciodată nu o să uit că am fost președinte (…)
  • Decizia a fost să căutăm un apartament pe care să-l închiriem sau să-l cumpărăm și să ne conformăm legii. Ne gândim la un apartment cu două sau trei camere. Cred că vom cumpăra unul cu trei camere”, a declarat fostul președinte.

Întrebat despre faptul că nu mai beneficiază de protecția SPP, Băsescu a răspuns cu zâmbetul pe buze: „Ți se pare că nu mă descurc acum? Că nu am putut să merg singur? Acum merg până la bancă și trebuie să-mi vând titlurile de stat”.

Fostul președinte a mai spus că va ataca la Curtea Constituțională legea în baza căreia urmează să fie evacuat din vila de protocol și că așteaptă actul executor de la RA-APPS pentru eliberarea locuinței de protocol.

Traian Băsescu nu va demisiona din Parlamentul European

Fostul președinte Traian Băsescu a mai spus că nu va demisiona din Parlamentul European, deoarece a fost ales după anunțul CNSAS. Acesta mai spune că decizia Justiției nu e corectă, deoarece el nu a dat nicio informație despre declarații sau atitudini politice.

”N-am ascuns deloc (n.red. colaborarea cu Securitatea). Și acum sunt convins că nu există nicio frază care să implice declarații politice sau atitudini politice. Nu există nici măcar o singură frază”, a precizat Traian Băsescu.

Săptămâna trecută, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis definitiv că fostul președinte Traian Băsescu a fost colaborator al Securității ca poliție politică, dând declarații sub numele conspirativ „Petrov”.

În urma deciziei definitive a instanței, Băsescu pierde dreptul de a folosi vila de protocol de la RAPPS, indemnizaţia lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată Preşedintelui României în exerciţiu dar și pază şi protecţie, precum şi folosirea gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro