Sari direct la conținut

E oficial: Judecătorul Marius Iosif, care l-a scăpat pe premierul Ciucă de acuzațiile de plagiat, a ieșit la pensie. Iohannis a semnat decretul

HotNews.ro
Sala judecata, Foto: Kitsdesign / Sciencephoto / Profimedia
Sala judecata, Foto: Kitsdesign / Sciencephoto / Profimedia

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind eliberarea din funcția judecător al Tribunalul București- Curtea de Apel a lui Iosif Marius, ca urmare a pensionării, începând cu data de 1 august, transmite Administrația Prezidențială.

G4Media a dezvăluit recent că premierul Nicolae Ciucă a scăpat de acuzațiile de plagiat a lucrării de doctorat după ce judecătorul Marius Iosif a anulat sesizările de plagiat împotriva premierului.

Dosarul lui Ciucă ar fi fost „direcționat” spre un anumit complet, condus de judecătorul Marius Iosif, prin metoda „coperta”, pentru a se evita repartizarea aleatorie.

Într-un alt dosar având un obiect similar, judecătoarea Ionela Tudor, de la Curtea de Apel București, ar fi invocat în motivarea sentinței prin care suspenda analiza doctoratului premierului „nevoia de stabilitate” a țării, conform G4Media.

Potrivit Europa Liberă, judecătorul Marius Iosif, cel care a anulat sesizările de suspiciuni privind plagiatul din teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, este caracterizat de foștii colegi ca un magistrat care a gravitat în jurul politicienilor liberali de la Iași și care a vânat funcții publice întreaga carieră.

Foștii colegi își aduc aminte că, în timpul mandatului de șef al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Marius Iosif a fost protagonistul unui scandal după ce a promovat ca ofițer trei tinere în urma unui examen trucat.

Jurnalista Emilia Şercan de la PressOne a publicat, pe 18 ianuarie, un articol în care arăta că premierul Nicolae Ciucă, general în rezervă, ar fi plagiat în teza de doctorat cu titlul „Dimensiunea angajării Armatei României în operaţiuni întrunite multinaţionale”, susţinută în anul 2003 la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”.

Nicolae Ciucă este al treilea premier implicat într-un scandal de plagiat, după Victor Ponta și Mihai Tudose.

La începutul lunii iulie, invitat să comenteze decizia instanței în cazul plagiatului premierului Nicolae Ciucă, președintele României, Klaus Iohannis, a spus că el nu analizează lucrarea de doctorat a unui politician, iar credibilitatea proiectului „România educată” nu are legătură cu subiectul.

Întrebat dacă încercarea de mușamalizare a dosarului de plagiat al premierului Nicolae Ciucă afectează în vreun fel proiectul sau credibilitatea proiectului „România Educată, Klaus Iohannis a răspuns: „Nu cred că una cu alta au ceva de-a face”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro