Sari direct la conținut

Un afiș cu Nicolae Ciucă, „Un ostaş în slujba ţării”, declarat ilegal de Biroul Electoral

HotNews.ro
Afiș cu Nicolae Ciucă cu mesajul Un ostaș în slujba țării, Foto: HotNews.ro / David Bularca
Afiș cu Nicolae Ciucă cu mesajul Un ostaș în slujba țării, Foto: HotNews.ro / David Bularca

Biroul Electoral din Timişoara a dispus înlăturarea afişelor lui Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, pe care apare mesajul „Un ostaş în slujba ţării”, după ce a admis o contestaţie depusă de partidul Alianţa Pentru Unirea Românilor (AUR), care afirmă că șeful liberalilor a încălat legea. Decizia nu este definitivă.

Potrivit BEM Timişoara, AUR a solicitat: „Admiterea plângerii şi înlăturarea afişelor cu caracter electoral, reprezentându-l pe domnul Nicolae Ciucă pe fondul negru, având inscripţionat mesajul «Un ostaş ÎN SLUJBA ŢĂRII», numele Nicolae Ciucă, gradul militar – GENERAL (R) – şi adresa paginii de internet nicolaeciucă.ro; Obligarea domnului Nicolae-Ionel Ciucă şi a reprezentanţilor Partidului Naţional Liberal să înlăture afişele menţionate la punctul I; Sesizarea IPJ Timiş în vederea sancţiunilor prevăzute de Legea nr. 33/2007 şi de Legea nr. 115/2005, în caz de neconformare de către domnu Nicolae – Ionel Ciucă/PNL”, potrivit News.ro.

Biroul Electoral Municipal precizează că, analizând plângerea formulată de reprezentanţii AUR, reprezentanţii PNL, PSD, PRO România şi PUSL au solicitat respingerea acesteia pe motiv că afişul nu are caracter electoral, ci se promovează o carte scrisă de către un general al Armatei Române, Nicolae Ciucă, care nu candidează la alegerile locale din 9 iunie şi nu promovează un partid politic, ci propria persoană.

De asemenea, reprezentanţii AUR, USR, PMP şi cei ai Uniunii Minorităţilor, preşedintele şi locţiitorul Biroului Electoral de Circumscripţie Timişoara au considerat că plângerea este întemeiată.

În consecinţă, BEM a admis plângerea şi a dispus înlăturarea afişului. Decizia poate fi contestată la BEC.

”- Dispune înlăturarea afişului reprezentându-l pe dl. Nicolae Ciucă pe fundal negru, având inscripţionate mesajul «Un ostaş ÎN SLUJBA ŢĂRII», numele Nicolae Ciucă, din locaţia indicată ca fiind cea din Mun. Timişoara, strada Ovidu Balea.

– Sesizează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş – IPJ Timiş, în vederea aplicării dispoziţiilor incidente prevăzute de art.109 din Legea nr. 115/2015

– Sesizează autoritatea Electorală Permanentă în vederea aplicării sancţiunilor prevăzute de art. 52 – 56 din Legea nr. 334/2006, pentru săvârşirea contravenţiei prevăzute de art.36 alin. (2) şi alin. (4) din Legea nr. 334/2006, de către domnul Nicolae-Ionel Ciucă/ Partidul Naţional Liberal

– Cu drept de contestaţie la Biroul Electoral de Cicurmscripţie n.r 37 Timiş, în termen de 48 de ore de la afişare”, a precizat BEM.

„E vorba de carte, aşa are titlu cartea, noi nu facem campanie”

Prezent marţi la Timişoara, Nicolae Ciucă a explicat şi motivul pentru care scrie cartea „Un ostaş în slujba ţării”.

„Am văzut că mai mulţi colegi din alte partide mi-au zis că nu sunt din filmul ăsta. Chiar a zis cineva. Nici nu vreau să fiu din filmul ăsta. Eu vreau să fiu din filmul meu, înţelegeţi? Şi pentru că nu sunt perceput ca fiind un politician tipic mediului politic din România, chiar îmi place această etichetă de politician atipic şi vreau să rămân atipic şi să fac politică aşa cum cred eu că este bine şi cum consider eu că este bine să facem politică: cu oameni, pentru oameni, cu empatie, cu dragoste faţă de oameni şi mai ales cu responsabilitate pentru ceea ce le spunem oamenilor şi cum ne angajăm să facem lucruri pentru oameni. Cartea este o descriere a tot ceea ce vor oamenii să ştie despre mine pentru că, lipsind din peisajul ăsta atâţia ani de zile, mi se pare un mijloc să pot afla foarte multe lucruri despre un om. Încă nu am terminat-o. Orice mi se întâmplă în viaţă, începe cu un pas”, a declarat Ciucă.

Întrebat dacă a început campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, având în vedere afişele cu titlul cărţii sale, Ciucă a explicat că este vorba doar despre cartea sa.

„E vorba de carte, aşa are titlu cartea, noi nu facem campanie, decât pentru alegerile locale”, a precizat Ciucă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro