Sari direct la conținut

Cancelarul Austriei se întâlneşte cu Putin în Rusia, după ce în urmă cu o zi s-a văzut cu Zelenski

HotNews.ro
Karl Nehammer și Volodimir Zelenski, Foto: DRAGAN TATIC / AFP / Profimedia
Karl Nehammer și Volodimir Zelenski, Foto: DRAGAN TATIC / AFP / Profimedia

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, va face o deplasare în Rusia, luni, pentru a-l întâlni pe preşedintele Vladimir Putin, informează Reuters, potrivit News.ro

Această întâlnire vine în contextul în care Nehammer a fost sâmbătă şi la Kiev, unde a discutat cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

AP notează că Nehammer îşi doreşte să încurajeze dialogul dintre Ucraina şi Rusia şi să abordeze luni subiectul „crimelor de război” comise de Rusia.

La sosirea în Ucraina, cancelarul austriac a declarat jurnaliştilor că atrocităţile de la Bucha trebuie să fie investigate pe deplin de experţi internaţionali independenţi.

Austria a furnizat Ucrainei echipament militar, dar a respins până acum cererea de interzicere a importurilor de gaze ruseşti

Austria, care nu este membră a NATO, a furnizat până acum, printre altele, 10.000 de căşti şi 9.000 de veste de protecţie pentru uz civil.

În acelaşi timp, ca şi Germania, este unul dintre statele UE care au respins până acum cererea lui Zelenski de interzicere a importurilor de gaze ruseşti. 80% din gazele Austriei provin din Rusia, scrie DPA.

După o oarecare ezitare şi în urma unor măsuri similare luate de mulţi alţi membri UE, Viena a expulzat la sfârşitul acestei săptămâni patru diplomaţi ruşi.

De la începutul războiului, aproape 4,5 milioane de ucraineni din cei aproximativ 44 de milioane de locuitori şi-au părăsit țara. În Austria au fost înregistraţi până în prezent aproximativ 51.000 de refugiaţi, în principal femei cu copii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro