Sari direct la conținut

Zelenski: Rusia trebuie declarată un stat terorist. După Ucraina, cine va urma?

HotNews.ro
Volodimir Zelenski , Foto: Captura video
Volodimir Zelenski , Foto: Captura video

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că Rusia trebuie recunoscută oficial ca un stat terorist, care seamănă groază în Ucraina şi Europa, relatează news.ro. Liderul de la Kiev a apărut într-un tricou negru pe care scria „Sunt ucrainean” în cel mai recent mesaj adresat națiunii spunând că va cere Consiliului European să oprească politică teroristă dusă de Moscova.

  • „Din nou şi din nou, voi reaminte lumii că Rusia trebuie, în sfârşit, să fie recunoscută oficial ca stat terorist, stat – sponsor al terorismului. Acest lucru este pur şi simplu adevărat.
  • Acest lucru este corect şi reflectă realitatea zilnică pe care ocupanţii au creat-o în Ucraina şi sunt dornici să-l ducă mai departe în Europa. Şi acest lucru trebuie să fie consacrat legal”, a declarat preşedintele ucrainean.

Volodimir Zelenski spune că numai împreună statele europene pot înfrânge politica teroristă pe care Rusia o promovează şi că va cere în şedinţa Consiliului European, care va avea loc la începutul săptămânii viitoare, ca Rusia să fie recunoscută ca stat terorist.

  • „În special, voi vorbi despre asta. Despre teroare, care a devenit de fapt singura formă de acţiune a statului rus în raport cu Europa. Teroare pe pământul Ucrainei.
  • Teroare pe piaţa energetică a Europei, nu doar în ţara noastră. Teroare pe piaţa alimentară, avem deja pe scară globală. Şi ce teroare va urma?”, se întreabă liderul de la Kiev.

Volodimir Zelenski a vorbit sâmbătă şi despre atacurile intense ale trupelor ruseşti desfăsuşate în zone rezidenţiale, inclusiv lângă o grădiniţă.

  • „Astăzi, armata rusă a lansat lovituri absolut fără sens, barbare în regiunea Sumî. Şi pentru ce? Ucrainenii din regiunea Sumî precum şi orice altă regiune a statului nostru, au înţeles deja totul despre Rusia. Şi nu va putea adăuga nimic prin noua teroare. Şi cu atât mai mult, nu va putea intimida.
  • În urma bombardamentului rusesc de la Nikolaev astăzi, o persoană a murit, şapte au fost rănite, două – în stare gravă. Obuzele au lovit o zonă rezidenţială, la douăzeci de metri de grădiniţă”,a mai spus sâmbătă Zelenski.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro