Sari direct la conținut

Rusia este incapabilă să protejeze populația de război – serviciile secrete britanice

HotNews.ro
Vladimir Putin prezidează summitul Rusia - Africa în Sankt Petersburg, Foto: Alexander Ryumin / AP / Profimedia
Vladimir Putin prezidează summitul Rusia - Africa în Sankt Petersburg, Foto: Alexander Ryumin / AP / Profimedia

Șansele tot mai mari de a fi trimis la război, atacurile cu drone asupra Moscovei, nivelurile fără precedent ale represiunii interne și recenta rebeliune a grupului Wagner subliniază eșecul statului rus de a proteja populația de război, afirmă Ministerul britanic al Apărării în evaluarea de luni.

Autoritățile ruse au ca prioritate modificarea legislației pentru a permite înrolarea rapidă și în masă a bărbaților în armată. La jumătatea lunii iulie 2023, Duma de Stat a crescut vârsta maximă de recrutare de la 27 la 30 de ani, menținând limita inferioară actuală la 18 ani.

La 24 iulie 2023, președintele Putin a semnat o lege potrivit căreia limita de vârstă pentru cetățenii din rezerve va fi ridicată treptat: acum ofițerii superiori pot fi mobilizați până la vârsta de 70 de ani.

Rezerviștii au constituit principalul contingent al „mobilizării parțiale” din toamna anului 2022 și în acest fel autoritățile ruse ar putea crește rapid numărul de trupe pentru operațiunile de luptă din Ucraina, potrivit serviciilor de informații militare britanice.

Urmărește ultimele evoluții din a 523-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro