Sari direct la conținut

VIDEO Două nave de desant ale marinei ruse, lovite de drone kamikaze în peninsula Crimeea – serviciul ucrainean de informaţii militare

HotNews.ro
O ambarcațiune de desant din clasa Serna participă la un exercițiu militar de debarcare amfibie pe un țărm neamenajat de către forțele de asalt ale Flotei rusești din Marea Baltică, Foto: Vitaly Nevar / TASS / Profimedia Images
O ambarcațiune de desant din clasa Serna participă la un exercițiu militar de debarcare amfibie pe un țărm neamenajat de către forțele de asalt ale Flotei rusești din Marea Baltică, Foto: Vitaly Nevar / TASS / Profimedia Images

O lovitură ucraineană asupra peninsulei Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014, din timpul nopții a lovit două ambarcațiuni rusești de debarcare din clasa Serna, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor secrete militare ucrainene (GUR) pentru The Kyiv Independent.

Serviciul de informaţii al ministerului ucrainean al Apărării a publicat un videoclip al atacului, arătând imagini ale camerei cu ceea ce pare a fi o dronă de suprafață care lovește navele rusești.

Navele avariate erau bărci din clasa Serna care transportau echipaj și vehicule blindate, cum ar fi BTR-82, potrivit GUR.

Astfel de ambarcațiuni au fost folosite de forțele rusești pentru a transporta echipamente și trupe către Insula Șerpilor, ocupată atunci, potrivit serviciilor secrete militare ucrainene.

„O navă de debarcare din clasa Serna are viteză mare, poate transporta până la 45 de tone de echipament și 92 de trupe de debarcare înarmate”, a precizat Direcția de Informații a Armatei.

De asemenea, navele pot fi echipate cu sistem de apărare antiaeriană Tor-M2 și oferă protecție vitală restului flotei ruse de la Marea Neagră pe fondul escaladării atacurilor ucrainene.

Mai mulți martori oculari au declarat pentru un canal de Telegram din Crimeea ocupată că s-au auzit explozii în apropierea orașului Chornomorske, precizând că este posibil ca barăci militare să fi fost lovite.

Orașul Chornomorske, situat pe malul mării, se află în extremitatea vestică a peninsulei Crimeea, la aproximativ 120 de kilometri nord-vest de Simferopol.

Ministerul rus al Apărării a susținut că două drone au fost doborâte deasupra peninsulei Crimeea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro