Sari direct la conținut

Putin spune că Occidentul încearcă să „dezmembreze și să jefuiască” Rusia: „Armata rusă luptă pentru libertatea întregii lumi”

HotNews.ro
Vladimir Putin, Foto: Mikhail Metzel / AP / Profimedia
Vladimir Putin, Foto: Mikhail Metzel / AP / Profimedia

Preşedintele rus Vladimir Putin a atacat din nou Occidentul, într-un discurs emfatic înainte de campania electorală pentru alegerile prezidențiale din Rusia, relatează Sky News.

El a acuzat Statele Unite și alte națiuni occidentale că încearcă să „dezmembreze și să jefuiască” Rusia și a susținut că armata sa luptă „pentru libertatea nu doar a Rusiei, ci a întregii lumi”.

Este de așteptat ca Putin – cel mai longeviv conducător rus de la Iosif Stalin încoace – să anunțe că va candida din nou la alegerile prezidențiale din martie.

„Apărăm securitatea și bunăstarea poporului nostru, dreptul suprem, istoric, de a fi Rusia – o mare putere, independentă, o țară-civilizație”, a declarat Vladimir Putin în fața participanților la o reuniune organizată de Biserica Ortodoxă Rusă.

El a criticat ceea ce a sugerat a fi „rusofobia” Vestului și a acuzat că aceste națiuni occidentale caută să „semene vrajbă”.

Putin a promis totodată că va bloca „orice interferență externă, provocări cu scopul de a provoca conflicte interetnice sau interreligioase ca acțiuni agresive împotriva țării noastre”.

Liderul de la Kremlin a insistat în repetate rânduri că Moscova nu este vinovată de conflict și a acuzat că de fapt Occidentul este cel care a „provocat” războiul din Ucraina, notează Sky News.

____

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro