Sari direct la conținut

Florin Piersic a fost externat după o lună și jumătate de spitalizare

HotNews.ro
Florin Piersic, Foto: AGERPRES
Florin Piersic, Foto: AGERPRES

​Actorul Florin Piersic a fost externat, luni, de la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie Foișor, unde ajunsese pe data de 9 mai, pentru o operație de extragere a protezei de genunchi ce devenise sursă de infecție. Evoluția lui Piersic „este favorabilă, acesta este conștient, cooperant, se mobilizează singur pe distanțe scurte, iar probele de laborator sunt în limite normale”, informează Spitalul Foișor.

În perioada următoare, actorul urmează să se interneze într-o clinică de recuperare, mai precizează reprezentanții Spitalului Foișor.

Florin Piersic a trecut prin 4 spitale și a fost la un pas de moarte

Actorul Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost tratat, în ultima lună și jumătate, în patru spitale, două din Cluj și două din București.

Problemele pentru Florin Piersic au început la mijlocul lunii aprilie, când actorul a ajuns la Spitalul Militar din Cluj. La finalul lunii aprilie, el a fost transferat la Institului Inimii din Cluj. Pe 7 mai, medicii clujeni au decis să îl transfere pe Piersic la Institutul Matei Balș din București.

Pe data de 9 mai, Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Foișor din Capitală, de la Institutul Matei Balș.

La momentul internării la Foișor, reprezentanții spitalului au transmis că starea actorului era „gravă, în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi”.

În aceeași zi, Florin Piersic a fost operat pentru extragerea protezei de genunchi ce devenise sursă de infecție și înlocuirea acesteia cu o proteză tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic.

În următoarele zile după această intervenție, reprezentanții Spitalului Foișor au anunțat că starea actorului este stabilă și a început să se amelioreze.

La câteva zile după operație, actorul a ieșit din secția ATI, fiind mutat într-un salon al spitalului, și a început procedurile de recuperare medicală și kinetoterapie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro