Sari direct la conținut

Subiectele Zilei: Romania, cele mai scumpe contracte corupte din UE; Seful Serviciului Omoruri al Capitalei, despre avalansa de controale dispuse de MAI: "Au controlat niste nimicuri si le-au inflorit"; Dupa ce Guvernul a scris negru pe alb ca interventia de la Colectiv a fost "necoordonata" si "sub medie", Arafat il ia la intrebari pe Ciolos

HotNews.ro
Subiectele Zilei, Foto: Colaj foto
Subiectele Zilei, Foto: Colaj foto

Romania, cele mai scumpe contracte corupte din UE Avem autostrazi care se surpa dupa inaugurare si care au costat cu mult mai mult decat cele construite in Germania sau Franta. Expertii au demonstrat ca nivelul ridicat al coruptiei scumpeste contractele atribuite prin procedurile de achizitie publica,sume importante ajungand in anumite buzunare. De ce in Germania kilometrul de cale ferata construit este mai ieftin decat in tara noastra desi costul cu forta de munca este mai ridicat? Integral pe Romania Libera.

Seful Serviciului Omoruri al Capitalei, despre avalansa de controale dispuse de MAI: „Au controlat niste nimicuri si le-au inflorit” Serviciul Omoruri, care in ultimii ani a avut performante neatinse de nicio alta structura similara din Europa, a fost vizat in 2016 de trei controale, in conditiile in care in ultimii noua ani acestia au mai fost vizati de un singur control, si acela la nivelul Politiei Capitalei. Controalele au inceput dupa ce Serviciul Omoruri a anchetat cazul Gigina, in care fostul ministru Oprea e acuzat de abuz in serviciu, scrie Adevarul.

Dupa ce Guvernul a scris negru pe alb ca interventia de la Colectiv a fost „necoordonata” si „sub medie”, Arafat il ia la intrebari pe Ciolos Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU) din cadrul Ministerului de Interne, condus de secretarul de stat Raed Arafat, a trimis miercuri seara, la cabinetul premierului Dacian Ciolos un raspuns la observatiile facute in Raportul Corpului de Control al Guvernului, privind tragedia din Colectiv, cerand anumite clarificari. Mai exact, DSU cere anumite clarificari, spre exemplu privind nivelul de dotare al serviciilor de ambulante, despre care raportul Corpului de Control spune ca sunt „insuficiente chiar si raportat la interventia in situatii obisnuite”, anunta Gandul.

Protestul medicilor de familie „sabotat” de mitingul politistilor Aproximativ 200 de doctori, cu totii medici de familie, au marsaluit ieri, in tacere, in jurul si in fata Ministerului Sanatatii, intr-un fel ce aducea cu inconjurul bisericii de catre credinciosi, in Vinerea Mare. Doctorii nu au obtinut autorizatie de miting stationar de la Primaria Capitalei, intrucat sindicatul politistilor le-a luat-o inainte, primind aprobare de a organiza o manifestatie 50 de metri mai departe, in fata Ministerului Afacerilor Interne, scrie EVZ.

Presedintele Obama, la final de mandat Europa si Turcia se confrunta cu teroarea islamica, in timp ce Statele Unite sunt concentrate pe spectacolul electoral. Liderul de la Casa Alba e preocupat, in mod special, de valoarea mostenirii sale politice, iar publicatiile americane au declansat deja competitia pentru exclusivitati, scene de culise si picanterii care umanizeaza rolul de sef al primeia dintre puterile mondiale. Prestigioasa revista The Atlantic isi dedica ultimul numar analizei detaliate a Doctrinei Obama. Ea gazduieste un amplu dosar tematic, avand ca punct de plecare o serie de interviuri luate de Jeffrey Goldberg presedintelui SUA si consilierilor sai pe probleme de securitate si politica externa, anunta Romania Libera.

Elev castigator al unui concurs NASA, amenintat de profesori dupa ce a scris pe Facebook ca liceul este un „abator mental si spiritual” Andrei Turtoi, castigator al consursului NASA Ames Space Settlement Design Contest din 2014, a ales sa posteze zilele trecute un mesaj pe Facebook despre sistemul de invatamant din Romania, in care isi exprima dezamagirea fata de un sistem bolnav, care in loc sa il ajute, mai mult ii face rau. Profesorii sai nu au privit insa cu ochi buni mesajul tanarului si au decis sa il apostrofeze, obligandu-l sa stearga ce a scris si sa posteze mesajul „Sa postez asa ceva a fost o greseala”. Asemenea practici aveau loc si in regimul comunist atunci cand cineva avea obiectii la adresa sistemului, scrie Gandul.

Politicienii romani au reactionat ca niste copii de clasa a opta la atentatele din Bruxelles Sentimentul de teroare sub care ne aflam in urma atentatelor de alaltaieri de la Bruxelles, pare a fi exact efectul scontat de separatistii Statului Islamic. Oficialii europeni sunt criticati pentru ca par complet depasiti in problema sigurantei cetatenilor Uniunii, iar, pe acest fond, s-a dezlantuit o panica generalizata pe continent. Desi pare a fi o tara de pe un continent indepartat, Romania este direct afectata de terorism, cel putin prin pierderea de vieti a cetatenilor ei in atacurile de la Paris sau prin cei patru raniti identificati pana acum la Bruxelles. In schimb, politicienii nostri latra la un perete tot felul de aberatii rasiste, iar o parte a efectelor acestor discursuri o poti vedea in ura irationala care a invadat retelele sociale, in ultimele zile, scrie Vice.

Purim, Karadzici si pojghita civilizatiei O coincidenta fericita a impins o inalta Curte ONU sa-si anunte joi, intr-o zi cu totul speciala, verdictul decisiv in cel mai important proces pentru crime de razboi de la cele ale Tribunalului de la Nurnberg incoace. Tribunalul Penal International de la Haga a hotarat sa-si pronunte sentinta de condamnare la 40 de ani de inchisoare, inclusiv pentru genocid, a fostului lider al sarbilor bosniaci, Radovan Karadzici, la 22 martie 2016, in ziua in care evreii din intreaga lume celebreaza Purimul, integral pe Deutsche Welle.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro