Subiectele zilei: Un artist ieșean de 37 de ani a murit din cauza Covid-19. Plămânii i-au fost afectați în proporție de 95%; Candidatul manciurian și alegerile americane
Candidatul manciurian și alegerile americane. Criticat veșnic pentru că minte, Trump a rostit puțin înainte de alegeri un adevăr contestabil, în fapt însă profund. Unul tulburător și despre scrutin și despre ce va mai bântui Occidentul multă vreme după el. Pe ultima sută de metri, cu doar câteva zile înaintea rundei finale a unui decisiv test electoral, politic și social, care este actualul scrutin prezidențial, asiduu înjuratul Trump a rostit-o virtual: ”NU candidez împotriva lui Joe Biden, ci împotriva presei radicale de stânga, a Giganților Tehnologici, a jalnicei mlaștini din Washington. Nu au pentru voi decât dispreț. Ieșiți și votați…”, a opinat șeful statului american. Cât adevăr e în afirmațiile lui? Valorea și cantitatea de adevăr ale oricărei metafore sunt mereu discutabile. Aserțiunea lui Trump nu face excepție, scrie Petre M. Iancu în Deutsche Welle.
Un artist ieșean de 37 de ani a murit din cauza Covid-19. Plămânii i-au fost afectați în proporție de 95% în doar câteva zile. Un artist ieșean de 37 de ani a murit din cauza Covid-19. Plămânii i-au fost afectați în proporție de 95%. Medicii din secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași spun că, atunci când a fost internat, plămânii îi erau afectați în proporție de 75%, iar în doar câteva zile afectarea plumonară a ajuns la 95%, potrivit Presshub.ro.
Trei medici infectați cu coronavirus au plecat din spitalul din Târgu Jiu. Acum sunt căutați de poliție. Trei cadre medicale infectate cu coronavirus, internate la secția de boli infecțioase a spitalului județean din Târgu Jiu, au plecat din spital. Este vorba despre trei medici, printre care un pneumolog și un medic de terapie intensivă, care sunt căutați acum de poliție. Inspectorii DSP au anunțat poliția după ce au constatat că cei 3 nu sunt în spital. Toți erau internați de câteva zile, potrivit Digi24.ro.
Cum a ajuns Ionuț Cristache să se tutuiască în dialogul cu șeful PSD, Marcel Ciolacu! Spălat pe creier de știri, depilat în nas la TVR. Miercuri seara (28 octombrie) i-am văzut la “România9” (TVR 1) pe Ionuț Cristache, Mircea Dinescu, Ion Cristoiu și Marcel Ciolacu. Au dezbătut prestația lui Klaus Iohannis la conferința de presă din timpul zilei. N-am aflat nimic. Trec și peste incapacitatea vedetei Ionuț Cristache de a lega un dialog coerent cu invitații… Ceea ce m-a ținut lipit de emisiune a fost aerul de mahala care umpluse studioul televiziunii publice, scrie Petru Barbu in Libertatea.
Hodor: Mulți lucrători din spionajul lui Ceaușescu au încă funcții importante în România. Foarte multe persoane care au colaborat cu DIE au fost în continuare folosite și după 1990 și unii dintre ei încă sunt vectori. Au funcții importante sau sunt folosiți încă de Serviciu”, a menționat Mădălin Hodor. De asemenea, nu sunt încă publice, la 30 de ani de la căderea comunismului, nici dosarele din arhiva așa numitei unității anti-KGB, un departament al contraspionajului românesc care viza toate țările comuniste,. „Bucăți din arhiva unității anti-KGB sunt la Jandarmeria Română. Dar nu știu de ce mai este acolo. A fost o operațiune inteligentă făcută de cei care au preluat puterea după 1990 și de securiști, spuen Hodor pentru Newsweek.
Cristian Tudor Popescu: BOR răspunde prin purtătorul său de cuvânt cu un jet lung și noroios de vorbe de ocară, sudălmi, afuriseli, sictir, drăcuieli, pe scurt, bapeamătii. Textul meu, critic, conține întrebări, fapte, raționament. Fiecare cuvânt este sprijinit pe argumente. Producțiunea vorbitorului BOR mă face să mă gândesc la prestația purtătoarei de cuvânt a fostei primar, creatura de la televizor care se ocupa cu bălăcărirea adversarilor acesteia, crie CTP pe Republica.
Economia Bulgariei nu va rezista unei a doua închideri. Economia Bulgariei nu va rezista unei a doua închideri în același an, avertizează Camera de Comerț a Bulgariei (CCB). Aceasta insistă asupra introducerii unei perioade repetitive de două săptămâni, la sfârșitul căreia ar trebui făcută o reevaluare a măsurilor de atenuare a pandemiei, pentru fi clară eficacitatea și impactul acesteia. CCB avertizează că întreprinderile și lucrătorii vor fi puși într-o situație foarte dificilă în cazul unei a doua închideri, inclusiv din cauza expirării moratoriului la plata împrumuturilor bancare pentru multe companii, precum și a imposibilității ca șomerii să folosească din nou o despăgubire adecvată de la Institutul Național de Asigurări, scrie Rador care citează Duma.bg.