Sari direct la conținut

Surpriza de care au avut parte elevii unui liceu din America după ce s-au întors din vacanţă

HotNews.ro
Surpriza de care au avut parte elevii unui liceu din America după ce s-au întors din vacanţă

Elevii unui liceu din localitatea Mundelein, Illinois, SUA, au avut o surpriză când s-au întors la şcoală după sărbătorile de iarnă atunci când au văzut pe holurile liceului 7 picturi de dimensiuni mari care reprezentau cărţi din literatura americană. Proiectul a avut succes şi pe pagina de Facebook a liceului, unde fotografiile cu volumele uriaşe au fost distribuite de mii de ori şi au devenit virale în câteva ore, potrivit publicaţiei Daily Herald.

Picturile uriaşe au fost ideea profesorilor de engleză Ryan Buck, Mike Dayton și Mark Landuyt, care au pus printre volume şi unele dintre cărţile lor preferate. Profesorul Ryan Buck spune că volumele „Toţi băieții americani” de Jason Reynolds și Brendan Kiely și „Născut pentru a alerga” de Christopher McDougall sunt printre cărţile lui preferate, dar în acelaşi timp le plac şi elevilor foarte mult.

Celelalte cărți prezentate pe holurile liceului sunt atât din literatura clasică precum „La răscruce de vânturi” de Emily Bronte dar şi din literatura contemporană de succes precum „Beartown” de Fredrik Backman sau „Nu mă lăsa niciodată să mai plec” de Kazuo Ishiguro.

Purtătorul de cuvânt al liceului, Ron Girard, spune că prin acest proiect profesorii au vrut să le atragă atenţia elevilor că e important să citească, însă ideea pare să aibă succes şi în alte licee din America.

„Am fost uimit de atât de multe răspunsuri la postările noastre de pe Facebook. Sunt foarte multe comentarii de la profesori și administratori din toată țara care doresc să copieze ideea”, a spus Ron Girard.

Postarea de pe pagina de Facebook a liceului are peste 3.600 de distribuiri şi aproape 700 de comentarii.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro