Tăriceanu, după achitarea în prima instanţă: Combaterea corupţiei nu poate fi un paravan pentru răfuieli politice, nu putem accepta să fim victime colaterale
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi seară, la Antena 3, comentând decizia instanţei supreme de achitare în dosarul în care a fost acuzat de mărturie mincinoasă, că pentru el este o zi aparte pe care nu şi-ar fi imaginat că o va trăi vreodată. Tăriceanu a denunţat din nou statul paralel, care „a funcţionat nestingherit” timp de peste zece ani, şi a susţinut că „combaterea corupţiei nu poate fi un paravan pentru răfuieli politice”, potrivit news.ro.
„Este o zi aparte pe care nu mi-aş fi imaginat că o să o trăiesc vreodată, pentru mine şi pentru familia mea, dar demersurile mele publice din ultimii patru ani, de a demasca gravele abuzuri ale statului paralel, nu au izvorât din problemele mele personale. Mă gândesc la soarta multor români care au devenit ţinte şi victime ale sistemului paralel care a funcţionat nestingherit în România vreme de peste 10 ani, fără să ne putem apăra”, a declarat Tăriceanu.
Liderul ALDE a mai susţinut că „lupta” pe care a dus-o este „lupta unei naţiuni întregi de a se elibera de cătuşele unui stat paralel” şi că demersul de modificare a legilor justiţiei va avea ca efect un element esenţial pentru funcţionarea statului de drept – independenţa totală a magistraţilor.
„Demersul trebuie să continue pentru a scoate la lumină această cangrenă a sistemului judiciar care i-a afectat pe foarte mulţi cetăţeni care au fost târâţi în procese, unii arestaţi, ca apoi să fie achitaţi. Sunt oameni care şi-au văzut distruse carierele, reputaţia, familia (…) Combaterea corupţiei nu poate fi un paravan pentru răfuieli politice, nu putem accepta să fim victime colaterale”, a declarat Tăriceanu, care a mai susţinut că „MCV a funcţionat în România ignorând toate aceste abuzuri şi excese”.
Magistraţii instanţei supreme au dispus, marţi, achitarea preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă şi în care DNA ceruse o pedeapsă de trei ani de închisoare. Decizia instanţei nu este definitivă.
Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă.