Sari direct la conținut

Tariceanu il invita pe presedintele Consiliului Superior al Magistraturii la o intalnire informala: "Interesul nostru este directionat spre decelarea unor solutii, nu pe solutionarea unor dosare aflate in lucru"

HotNews.ro
Calin Popescu Tariceanu, Foto: Agerpres
Calin Popescu Tariceanu, Foto: Agerpres

Calin Popescu Tariceanu a trimis o scrisoare presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii prin care il invita pe acesta si pe toti membri CSM la o intalnire informala in care sa discute „problemele cu care se confrunta CSM in general, dar in particular, in relatia cu Parlamentul”.

„Va adresez dumneeavoastra si tuturor membrilor CSM invitatia de a participa la aceasta intalnire. Va propunem de asemenea prezenta la intalnire a unui secretariat tehnic de lucru, din care vor face parte membri ai aparatului de lucru al Senatului si al CSM,” scrie presedintele Senatului in scrisoare publicata pe site-ul Senatului.

Data si ora intalnirii vor fi stabilite ulterior, dupa ce presedintele CSM va accepta invitatia.

„Propunerea noastra este ca in luarile de cuvant sa fie exprimate opinii si sa fie adresate intrebari. De asemenea, va propunem ca reprezentantii mass media sa participe doar la deschiderea sedintei, inclusiv la discursurile de deschidere ale presedintilor Senatului si CSM. Propunem ca intalnirea noastra sa nu se incheie printr-o rezolutie sau printr-un comunicat de presa, ceea ce nu exclude libertatea fiecarui participant de a se exprima ulterior in fata reprezentantilor mass-media”, se mai arata in scrisoare.

„In viziunea Biroului Permanent al Senatului, dezbaterile ar trebui sa scoata in evident problemele cu care se confrunta CSM in general, dar in particular, in relatia cu Parlamentul. In egala masura, membrii Biroului Permanent al Senatului vor aduce in discutie o serie de aspecte care preocupa Legislativul in relatia cu autoritatea judecatoreasca. Reprezentantii Senatului vor inventaria toate opiniile si propunerile exprimate si, dupa caz, le vor transpune in propuneri legislative sau chiar in amendamente la actuala Constitutie.

Este posibil ca in discutiile ce vor avea loc sa fie invocate, ca argumentatie, o serie de spete concrete. Vreau sa subliniez ca interesul nostru, ca unic organ legiuitor, este directionat spre decelarea unor solutii general aplicabile, care sa elimine eventuale disfunctionalitati, si nu pe solutionarea unor dosare aflate in lucru”, incheie Tariceanu.

Tariceanu a lansat propunerea unei intalnire informale cu CSM dupa ce presedintele CSM a depus o sesizare la Curtea Constiutionala privind votul dat de Senat pe cererea DNA de arestare a lui Dan Sova, din 25 martie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro