Sari direct la conținut

Trupa The Cure lansează un nou single, după 16 ani

HotNews.ro
Trupa The Cure lansează un nou single, după 16 ani
Robert Smith, solistul trupei The Cure (Foto: Rob Grabowski / AP / Profimedia)

Trupa britanică The Cure a lansat joi primul său single înregistrat în ultimii 16 ani, intitulat „Alone”, şi a confirmat că mult aşteptatul său nou album va fi lansat pe 1 noiembrie.

„Alone”, un cântec melancolic cu o durată de aproape 7 minute, este primul single extras de pe „Songs of a Lost World”, cel de-al 14-lea album de studio al trupei The Cure. Precedentul album al grupului britanic, „4:13 Dream”, a fost lansat în 2008, notează Agerpres.

The Cure a interpretat câteva cântece de pe viitorul său album în timpul turneului „Shows Of A Lost World”, deschizând acele concerte cu piesa „Alone”.

„Este cântecul care a deblocat albumul: imediat ce am avut înregistrată acea piesă, am ştiut că acela era cântecul de deschidere şi am simţit că întregul album se întrezărea”, a declarat Robert Smith, solistul trupei The Cure.

Robert Smith a dezvăluit că, după finalizarea înregistrărilor, şi-a amintit poemul „Dregs” scris de Ernest Dowson şi a spus că „acela a fost momentul în care am ştiut că single-ul – şi albumul – urmau să devină realitate”.

Revista muzicală britanică NME a descris acest cântec ca fiind „epic şi emoţional”, în timp ce cotidianul The Guardian afirmă că este „maiestuos învăluit în tristeţe şi disperare”, acordându-i patru stele din cinci.

Trupa The Cure, care a debutat la sfârşitul anilor 1970 şi care este renumită pentru stilul său post-punk şi piesele sale marcate de o melancolie întunecată, a promovat de multă vreme noul său album, dezvăluind încă din 2022 că titlul acestuia va fi „Songs of a Lost World”.

INTERVIURILE HotNews.ro