Sari direct la conținut

Un nou record în tenis, stabilit de un jucător clasat pe locul 1187 ATP

HotNews.ro
Un nou record în tenis, stabilit de un jucător clasat pe locul 1187 ATP
Reilly Opelka / Sursa foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Reilly Opelka a devenit jucătorul cu cel mai slab clasament din istoria tenisului care ajunge într-o semifinală de turneu ATP. Americanul clasat în prezent pe locul 1187 în ierarhia mondială este calificat în penultimul act al competiției de la Newport.

Reilly Opelka, cel mai slab clasat jucător din istoria ATP care ajunge într-o semifinală de turneu

În vârstă de 26 de ani, Opelka a revenit recent în tenis după o perioadă de coșmar în care accidentările l-au scos din circuitul mondial preț de aproape doi ani de zile.

Ultima competiție importantă pe care Reilly a jucat-o înainte de accidentare a fost turneul de la Washington, din august 2022.

La Newport, „uriașul” de 2,11 metri și 102 kg a avut un traseu incredibil, el urmând să joace în semifinalele turneului de categorie „250” care se desfășoară pe iarbă în perioada 15-21 iulie.

Va fi a 14-a semifinală din cariera americanului Opelka, prima pe iarbă însă.

Până la semifinale, Reilly a trecut de Lestienne, Mannarino (principalul favorit) și McDonald, iar pentru un loc în marea finală se va duela cu compatriotul Alex Michelsen, locul 61 mondial și favorit trei la Newport.

De-a lungul carierei, Reilly Opelka a câștigat din premiile din tenis $4,226,170, a fost cel mai sus pe locul 17 (la începutul anului 2022) și are patru turnee ATP cucerite: New York (2019), Delray Beach (2020), Houston și Dallas (ambele în 2022).

INTERVIURILE HotNews.ro