Sari direct la conținut

Un oraș belgian este afectat de flagelul sacilor de gunoi „bulgari”

HotNews.ro
Saci de gunoi, Foto: ROBIN VAN LONKHUIJSEN / AFP / Profimedia
Saci de gunoi, Foto: ROBIN VAN LONKHUIJSEN / AFP / Profimedia

​În orașul belgian Gent și în zonele înconjurătoare pe piața neagră au apărut saci de gunoi contrafăcuți, care sunt fabricați în Bulgaria, relatează La Libre Belgique, care vorbește de un veritabil „flagel” al sacilor de gunoi bulgărești în zonă.

O rolă de saci de 50 de litri contrafăcuți este vândută la prețul de cinci euro, semnificativ mai ieftin decât prețul oficial de 18,5 euro perceput de Ivago, compania intermunicipală care se ocupă de gestionarea deșeurilor menajere în zonă.

În Belgia există reglementări și standarde stricte referitoare la gestionarea deșeurilor și a sacilor de gunoi. În general, sacii de gunoi oficiali și autorizați sunt furnizați și comercializați de către companiile de salubritate și entitățile responsabile cu gestionarea deșeurilor.

Supermarketurile din Belgia pot comercializa, în principiu, saci de gunoi, dar aceștia trebuie să respecte standardele și cerințele legale. De obicei, sacii de gunoi vânduți în supermarketuri sunt cei autorizați și recunoscuți oficial.

Cum sunt vânduți clandestin sacii de gunoi contrafăcuți

Ziarul Het Laatste Nieuws scrie că Ivago a demarat deja acțiuni legale împotriva „traficanților” de saci bulgărești.

„Da, sacii de gunoi sunt falsificați, dar guvernul tot nu face diferența”, spune unul dintre vânzători, explicând și cum funcționează schema: cei care doresc să plaseze o comandă trebuie să iei legătura cu un intermediar, acesta verificând dacă potențialul cumpărător este de încredere sau nu.

În cazul în care intermediarul dă unda verde, vânzarea poate continua.

„Dar este ilegal”, spune Sandra Deneef, purtătoarea de cuvânt a companiei Ivago. „Am primit deja câteva rapoarte referitoare la sacii falsificați. Departamentul nostru juridic a întreprins deja măsuri. Curând va fi deschis un proces în instanță”, a adăugat ea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro