Sari direct la conținut

UPDATE Actiunile ING au scazut cu 20%, dupa aparitia unor informatii privind consolidarea capitalului. Pierderi estimate de 500 milioane euro in trimestrul III

HotNews.ro

Actiunile grupului financiar olandez ING au scazut, vineri, cu peste 20%, dupa aparitia intr-un cotidian local a unei informatii potrivit careia compania se afla sub presiune pentru consolidarea capitalului, potrivit Reuters. ING nu a comentat scaderea pretului actiunilor si nici informatia aparuta in Het Financieele Dagblad.

Actiunile ING se tranzactionau la un pret de 8,20 euro la ora 11:21 GMT, in scadere cu 18,9%, dupa ce au atins minimul ultimilor 13 ani, 7,56 euro. Indicele sectorial european din domeniul asigurarilor scadea la ora mentionata cu 3%.

„A fost un moment de panica, care s-a transformat in balamuc”, a declarat Marcel van der Schaaf, manager de active la Harmony Vermogensbeheer.

Lex Koets, manager de active la Nachenius Tjeenk, a spus ca „au existat o serie de informatii referitoare la nevoia ING de a-si consolida capitalul. Un analist a mentionat suspendarea dividentelor, iar altul emiterea de actiuni”.

Guvernul olandez a alocat 20 miliarde de euro pentru injectii de capital in sectorul bancar si este pregatit pentru garanatrea imprumuturilor interbancare. Ministrul de finante nu a dorit sa precizeze daca se afla in discutii cu institutiile financiare pentru a oferi asistenta de acest gen.

ING estimeaza o pierdere neta de 500 milioane euro in trimestrul III

Grupul bancar olandez ING estimeaza o pierdere neta de 500 milioane euro in trimestrul trei, anunta AFP.

Pierderile sunt provocate de dificultatile pe care le traverseaza pietele financiare si de devalorizarea unor investitii in produse financiare derivate, precizeaza grupul, intr-un comunicat.

„Rezultatele din trimestrul III vor fi marcate de turbulentele pietei si de devalorizare (…) Estimam o pierdere neta de circa 500 milioane euro”, potrivit sursei citate.

Portofoliul de actiuni si obligatiuni al ING a suferit o depreciere de 1,6 miliarde de euro, in timp ce investitiile in produse financiare derivate s-au devalorizat cu 1,5 miliarde euro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro