Sari direct la conținut

UPDATE Legile justitiei: Modificarile la Statutul judecatorilor si procurorilor, finalizate miercuri. Nu vor intra la plenul Camerei Deputatilor

HotNews.ro

Comisia speciala parlamentara pentru legile justitiei ar putea da marti seara un raport pe prima lege luata in discutie, Legea 303 privind statutul judecatorilor si procurorilor, iar miercuri sa fie dzbatuta si eventual votata in plenul Camerei Deputatilor, prima camera sesizata pe cele trei proiecte din pachet. Deputatul UDMR Marton Arpad a facut un apel in comisie ca marti sa se faca un raport pe aceasta lege, explicand ca miercuri va putea intra la plen.

UPDATE 2 In cele din urma s-au sistat discutiile la art. 96, acestea vor continua miercuri, dupa sedinta de plen a Camerei Deputatilor.

UPDATE In sedinta comisiei s-a decis ca marti sa fie parcurse toate amendamentele la articolele din Legea 303, urmand ca miercuri dupa-amiaza sa se finalizeze raportul discutandu-se articole unde exista nelamuriri.

„Daca maine dimineata la ora 09.00 un grup parlamentar propune in sedinta Biroului permanent sa fie dezbatut la plen, de la 10 se poate dezbate”, a explicat deputatul UDMR in comisie, in timpul dezbaterilor.

Problema procedurii parlamentare pe aceste proiecte a fost indelung dezbatuta, dupa ce senatoarea PNL Alina Gorghiu i-a cerut lui Florin Iordache, presedintele acestei comisii, sa explice aceasta procedura.

Iordache a explicat ca forma modificata care va iesi din comisie va intra la plen, unde se vor sustine si amendamentele respinse, apoi forma votata va intra la Biroul Permanent al Senatului, care va stabili un termen pentru depunere de amendamente tot la comisie. Comisia speciala se va intruni, va lua aceste noi amendamente in discutie, va da un raport si legea va intra la vot in plenul Senatului, camera decizionala.

„Aceste trei legi cu care suntem sesizati, acest proiect – Legea 303/2004 – va avea un raport cu amendamente respinse si adoptate (care va merge in plenul Camerei Deputatilor – n.r.). in urma voturilor (asupra amendamentelor in plenul Camerei Deputatilor – n.r.) va rezulta un proiect de lege. Cu acest proiect legislativ va fi sesizat Biroul Permanent al Senatului, Biroul Permanent va stabili o perioada pana cand senatorii vor putea sa depuna amendamente. Aceasta comisie va fi si raportoare la Senat. aceste amendamente vor veni din nou la comisie, vom rediscuta aceste amendamente” a spus Iordache.

Pe de alta parte, mai sunt de parcurs circa 70 de pagini de amendamente, potrivit tabelului de lucru de la comisie.

Urmareste aici dezbaterea LIVE TEXT si LIVE VIDEO

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro