Sari direct la conținut

UPDATE Rata de infectare în București a scăzut sub 0,90 la mia de locuitori

HotNews.ro
Coronavirus in Romania, Foto: Cristian Cristel / Xinhua News / Profimedia
Coronavirus in Romania, Foto: Cristian Cristel / Xinhua News / Profimedia

Rata de infectare în București continuă să scadă și a ajuns marți la 0,89, conform datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică. Comitetul pentru Situații de Urgență București se va întruni de la ora 11.30 pentru a decide revenirea la școală, cu prezență fizică, a tuturor elevilor, începând de miercuri.

Luni, rata de infectare în București a scăzut pentru prima dată sub 1 la mia de locuitori, fiind 0.94.

Luni seară a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătăţii prin care se stabilește că scenariul conform cărora funcționează școlile se poate actualiza și de pe o zi pe alta, atunci când rata de infectare dintr-o localitate scade sub pragul de 1 la mie, ceea ce înseamnă că toți elevii, indiferent de clasă, merg la școală în format fizic.

Potrivit prefectului Capitalei, Alin Stoica, Comitetul pentru Situații de Urgență București se va întruni de la ora 11.30 pentru a decide revenirea la școală, cu prezență fizică, a tuturor elevilor, începând de miercuri.

Astfel, începând de miercuri, toți elevii din București, inclusiv cei care până acum au făcut școala online, adică clasele V-XI (cu excepția clasei a VIII-a, care deja face cursuri față în față și clasele a XII-a și a XIII-a), vor putea reveni fizic la școală.

  • „Noi am creat cadrul legal pentru ca acest Comitet pentru Situații de Urgență al Municipiului București și alte comitete județene să poată să decidă adaptat la realități, am dat libertate. Dacă aș fi în acest Comitet, m-aș uita la rata de infectare de mâine, dacă se păstrează trendul descendent, dacă este sub 0,94”, a declarat la Digi24 ministrul Sorin Cîmpeanu.

Pot face în continuare ore online:

  • Elevii care au contraindicații medicale pentru prezență fizică, au vulnerabilități și prezintă certificat medical. Este vorba despre preșcolarii/elevii diagnosticați cu boli respiratorii cronice severe, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, boli imune/autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, dizabilități, tratament imunosupresiv sau alte afecțiuni cronice. Cu avizul și recomandările specifice ale medicului curant și cu acordul scris al părinților, pot fi scutiți de prezența fizică în școală.
  • Preșcolarii/elevii care locuiesc împreună cu o persoană care face parte dintr-o grupă de risc, după o evaluare medicală a persoanei respective, pot să nu se prezinte fizic la școală, la recomandarea medicului curant și cu acordul părinților/reprezentantului legal. Pentru preșcolarii/elevii menționați, conducerile unităților de învățământ vor asigura desfășurarea procesului educațional în sistem online.

Sorin Cîmpeanu spune că teama excesivă de boală din partea părintelui sau a copilului poate fi trecută în categoria „vulnerabilități”, astfel că acei copii pot rămâne în continuare acasă, să învețe online, iar școala este obligată să îi asigure accesul la educație.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro