Sari direct la conținut

UPDATE S-au pus in vanzare abonamentele pentru Festivalul Enescu 2017; abonamente epuizate in mai putin de 10 minute

HotNews.ro
Festivalul George Enescu, Foto: Festivalul George Enescu
Festivalul George Enescu, Foto: Festivalul George Enescu

Editia 2017 a Festivalului International George Enescu (2-24 septembrie) aduce la Bucuresti si in alte sapte orase din tara peste 3.000 dintre cei mai apreciati artisti straini si romani in peste 80 de evenimente. Programul include superstaruri ale muzicii clasice prezente in premiera, un numar de 37 de lucrari de George Enescu si muzica contemporana. Abonamentele s-au pus in vanzare luni, de la ora 10, prin reteaua Eventim, anunta organizatorii. Bilete individuale vor puta fi cumparate incepand cu 16 februarie.

UPDATE Abonamentele pentru seria Recitaluri si Concerte Camerale s-au epuizat intr-un timp record de un minut de la punerea in vanzare, in timp ce abonamentele pentru seria Mari Orchestre s-au epuizat la doar 10 minute de la punerea in vanzare

Abonamentele pentru Festivalul Enescu 2017 au fost puse in vanzare luni, de la ora 10, in reteaua Eventim.

La aceasta ora mai pot fi achizitionate ultimele abonamente pentru Seria Concertele de la Miezul Noptii.

Abonamente disponibile se mai gasesc si pentru Concertele din seria Muzica Secolului XXI, o serie de noutate a Festivalului Enescu, dedicata exclusiv muzicii contemporane.

In total, prin intermediul abonamentelor au fost puse in vanzare aproximativ o treime din locurile disponibile la Festivalul Enescu 2017.

  • Biletele individuale vor fi puse in vanzare pe 16 februarie.

Mai multe detalii despre festival cat si un ghid pentru achizitionarea de abonamente este disponibil de asemenea pe site-ul Festivalului.

Cu un nou directorat de prima marca la nivel international – Zubin Mehta, Presedinte Onorific si Vladimir Jurowski, Director Artistic, in 2017, Festivalul va pune intr-o noua lumina muzica si creatia lui George Enescu, precum si muzica clasica.

Ca parte a acestui demers, festivalul va pune tehnologia in serviciul muzicii clasice si al creativitatii, prezentand lucrari cunoscute, intr-o noua abordare; va aduce in prim-plan muzica contemporana, invitand pentru prima data la Bucuresti pe unii dintre cei mai cunoscuti compozitori ai momentului; va oferi publicului posibilitatea sa se bucure de un numar record de lucrari de George Enescu (37) – doua dintre acestea fiind in premiera istorica in Festival -, si va acorda matematica la sunetul muzicii, in interiorul Bucurestiului creativ.

Proiectiile multimedia vor deschide dimensiuni noi in cadrul a trei concerte cu lucrari de o greutate simbolica: Concertul de deschidere al editiei 2017 a Festivalului, cu opera Oedipe de George Enescu in versiune concertanta, in interpretarea London Philharmonic Orchestra, sub bagheta dirijorului Vladimir Jurowski si director multimedia fiind regizoarea Carmen Lidia Vidu, Mathis der Maler, director multimedia Carmen Lidia Vidu si Damnatiunea lui Faust, avandu-l ca director multimedia pe regizorul Petrika Ionescu.

Editia 2017 aduce ca noutate absoluta si seria de concerte Muzica Secolului 21, in cadrul careia va avea loc Forumul International al Compozitorilor unde unii dintre cei mai importanti compozitori contemporani ai lumii vor participa la discutii cu publicul larg. De asemenea, un alt moment important, in premiera absoluta in Romania, este Imaginary – o expozitie interactiva despre matematica si muzica.

Starurile ale muzicii clasice internationale precum Lang Lang, Jonas Kaufmann, Philippe Jaroussky, Magdalena Kozena, Daniil Trifonov, Riccardo Chailly, Thomas Hampson, Dmitri Hvorostovsky, Olga Peretyatko, Khatia Buniatishvili, Tine Thing Helseth, Andrei Ionita si Anoushka Shankar vor veni in premiera la Bucuresti in 2017. Li se alatura orchestre de top precum Orchestra Scala di Milano, Orchestra Accademia Nazionale di Santa Cecilia, Royal Concertgebouw Amsterdam, Munchner Philharmoniker, London Philharmonic Orchestra.

In total, in tara vor avea loc 12 concerte in cadrul editiei 2017 a Festivalului, in orase precum Iasi, Brasov, Cluj, Timisoara, Bacau, Ploiesti si Sibiu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro