Sari direct la conținut

UPDATE Stoica si Asociatii, firma de avocatura selectata de Romtelecom pentru evaluarea fuziunii cu Cosmote si a listarii la bursa

HotNews.ro
Valeriu Stoica, Foto: AGERPRES
Valeriu Stoica, Foto: AGERPRES

Stoica si Asociatii este firma de avocatura selectata de Romtelecom pentru a oferi consultanta in procesul de evaluare a principalelor optiuni ale actionarilor (fie fuziunea dintre Romtelecom si Cosmote si listarea noii entitati la bursa sau listarea directa a Romtelecom la bursa), a anuntat vineri operatorul. Procedura de selectare a fost facuta de Romtelecom in baza acordului dintre actionarii sai, OTE si MCSI, din 1 iulie 2011.

  • „Aceasta firma a fost aleasa dintre firmele de avocatura care au deja un contract cadru pentru servicii de consultanta legala cu Romtelecom si care au avantajul de a cunoaste deja compania pe baza colaborarii in derulare. Criteriile folosite pentru selectie au fost o combinatie de experienta, istoric de succese si preturi competitive, cum ar fi, spre exemplu, un istoric de succese semnificative in colaborarea cu Romtelecom si expertiza relevanta in fuziuni si achizitii, listari la bursa si tranzactii complexe”, se arata in anuntul Romtelecom.

Conform informatiilor operatorului, firma de avocatura va actiona ca un consultant independent, care va proteja interesele legale ale ambilor actionari si va lucra impreuna cu banca de investitii ce urmeaza sa fie selectata. Mandatul acesteia este sa desfasoare activitati de consiliere si sa pregateasca orice documente necesare in vederea evaluarii beneficiilor procesului propus de fuziune si listare la bursa fata de alte optiuni.

In perioada urmatoare, Romtelecom va proceda la selectarea si angajarea bancii de investitii de reputatie internationala, care va realiza studiul privind optiunile mentionate mai sus, care ar urma sa fie finalizat in decembrie 2011.

Ministerul Comunicatiilor spune ca va fi asistat de proprii consultanti in procesul de evaluare, costurile urmand a fi suportate tot de Romtelecom

Romtelecom a mai anuntat ca in acest proces de evaluare va suporta costurile unei expertize juridice, economice si tehnice oferite de experti ce vor fi angajati de MCSI:

  • „Acest proces de selectie urmeaza sa fie incheiat in jurul datei de 1 septembrie 2011. De asemenea, pentru ca procesul de evaluare sa fie unul solid, rapid si transparent si conform deciziei actionarilor, Romtelecom va suporta costurile unei expertize juridice, economice si tehnice oferite de experti ce vor fi angajati de MCSI pentru a asista Statul in procesul de evaluare, cu un buget maxim de 200 000 euro„, au mai precizat oficialii Romtelecom.

UPDATE In legatura cu acest aspect, ministerul Comunicatiilor a precizat vineri:

  • „MCSI va fi asistat de proprii consultanti in cadrul procesului de evaluare a celor 2 scenarii principale. In acest sens, Romtelecom va suporta cheltuielile cu expertiza juridica, economica si tehnica furnizata de consultantii MCSI, in limita unui buget maxim de 200.000 EUR. Procedura de achizitie a acestor consultti se va derula la nivelul ministerului. Precizam ca si Romtelecom a desfasurat un proces pentru selectarea unei firme de avocatura, care sa asiste banca de investitii ce va fi selectata pana la 1 septembrie in evaluarea celor doua scenarii mentionate, proces ce nu are legatura directa cu listarea actiunilor la bursa.

Joi, 4 august, Casa de avocatura Bostina si Asociatiia atentionat printr-un comunicat de presa ca in aprilie 2008, au fost desemnati in urma unui proces de selectie, drept consultant juridic pentru alegerea brokerului la listarea pachetului pe care statul roman il mai detine la Romtelecom.

Context

La data de 1 iulie din acest an, oficialii Ministerului Comunicatiilor si cei ai OTE si Deutsche Telekom s-au inteles sa-l numeasca pe Stefanos Theocharopoulos, directorul general al Cosmote Romania, si la conducerea Romtelecom, in locul lui Yorgos Ioannidis, care si-a anuntat retragerea din companie de la 1 iulie anul acesta.

De asemenea, Ministerul Comunicatiilor a anuntat ca s-a stabilit un calendar comun pentru listarea pe bursa a participatiunilor care se va realiza in 12 luni.

In luna noiembrie a anului trecut statul roman a anuntat ca intentioneaza sa valorifice pachetul de actiuni de 46% detinut in cadrul Romtelecom si i-a invitat pe reprezentantii OTE, actionarul majoritar in cadrul operatorului, sa vina cu o oferta de pret in acest sens pana la sfarsitul lui 2010.

Dupa mai multe amanari, la sfarsitul lunii mai din acest an, grupul OTE a transmis statului roman ca nu poate inainta o oferta pentru actiunile Romtelecom, din motive ce tin de continuarea crizei economice din regiune si din Grecia si de actuala strategie financiara a companiei OTE de a reduce expunerea sa la datorii.

Actionarii Romtelecom sunt OTE – principalul operator de telecomunicatii din Grecia – cu 54,01% – si Ministerul Comunicatiilor (MCSI) – 45,99%. Operatorul german de comunicatii Deutsche Telekom detine o participatie de 30% la compania OTE.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro